MCC Feszt

2023.07.29. 15:56

Kurz szerint tanulságos korszak volt a Merkel-Orbán időszak

Ahogy a korábbi években, úgy idén is volt külföldi közéleti, politikus fellépője az MCC Fesztnek. Ezek egyike, Sebastian Kurz, Ausztria volt kancellárja, az Osztrák Néppárt volt elnöke július 28-án lépett színpadra.

Pöltl Zoltán

A beszélgetés során Sebastian Kurz sokat mesélt aktív politikusi életéről

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Az 1986-ban született politikussal Szalai Zoltán, az MCC Feszt főigazgatója beszélgetett a Mol Nagyszínpadon. Kurz a diskurzusban a kérdésekre válaszolva többek között kifejtette, hogy fiatalon egész különleges élmény és tapasztalatszerzési folyamat volt a politikába való bejutása, s annak is a legfelső köreibe kerülni. 

Tudvalévő, hogy Sebastian Kurz 25 évesen már államtitkár volt, két év múlva Ausztria külügyminisztere, majd 2017-től két éven át Ausztria szövetségi kancellárjaként dolgozott. A színpadról közzétett beszélgetésből az is kiderült, hogy Kurz és politikai tömbje az osztrák Szabadságpárttal hoztak tető alá számos reformprogramot, illetve szívesen emlékezett arra az időszakra is, amikor Angela Merkel és Orbán Viktor, mint vezetők kommunikáltak egymással, mely párbeszédből mindig sokat tanult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában