Foglalkozások

2023.07.27. 16:30

Különleges gyerekek elméjét is megtornáztatják a Jókai ligetben

A Kemence Egyesület SüNI csoportja érdekes foglalkozásokra várja az időseket és a gyerekeket is. Minden kedden és szerdán a Jókai ligetbe hívják elmetornára az érdeklődőket, ahol különféle táblajátékokat lehet kipróbálni.

Körtvélyfáy Dina

A fák árnyékában a gyerekek és az idősek is szívesen játszanak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület vezetője elmondta, a SüNI csoportot azért hozták létre 2020-ban, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket fejlesszék. Az intézményekben, a máltaisoknál és az idősek otthonában is tartanak foglalkozásokat az év során. Nyáron azonban sok intézmény ügyeleti rendszerben működik, ahová szintén kijárnak, de a felszabadult időben úgy döntöttek, a Jókai ligetbe is kitelepülnek annak érdekében, hogy azokat is megszólítsák programjukkal, akik eddig még nem vettek részt azon.

A fák árnyékában még a legforróbb napokon is kellemesen el lehet tölteni az időt. A nyugdíjas korosztály is szívesen játszik, de a gyerekek szintén nagy lelkesedéssel próbálják ki a különféle játékokat. A foglalkozások egészen augusztusig folytatódnak a ligetben, kedden és szerdán 10 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában