Segítség

2023.07.08. 06:55

Féltávnál az SMA-s Dani célkitűzése, a neheze azonban még csak most jön

Örömteli híreket közöltek a közösségi gyűjtéssel kapcsolatban Dani szülei a Facebookon, ugyanakkor egyben egy nagy kihívás elé is kerültek, amiben további segítséget kérnek mindenkitől.

Milány Botond

Elballagott az óvodából, szeptembertől iskolába menne Dani

Forrás: Most mint soha - SMA Daniért és Berciért/Facebook

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, az SMA-s Dani és szülei megtalálták a tökéletes iskolát középső fiúk számára, azonban van vele egy kis bökkenő: akadálymentesíteni kell az épület bejáratát, hogy Dani rendesen iskolába tudjon járni. Ehhez azonban nem kevesebb, mint 9 millió forintra van szükség, aminek gyűjtésébe bele is vágtak.

Ezzel kapcsolatban osztották meg a fejleményeket Facebook-oldalukon. Mint írják: „Felülvizsgálva a terheinket és lehetőségeinket, találtunk egy olyan kivitelező céget, aki egyedi gyártással ugyan, de az iskola főbejáratát megcélozva vállalja egy elektromos szerkezet megépítését. Ami a legjobb hír, hogy ennek megfelelően a költségeink az árajánlat, valamint a kisebb lépcsők áthidalásához szükséges rámpák megvásárlásával is jelentősen csökkentek. A kitűzött cél így 9 millió Ft-ról 5 millió Ft-ra csökkent.”

Nagyon jó hír ez, hiszen hozzátették, hogy az önkormányzat támogatásával, egy nagylelkű cég felajánlásával, a magánszemélyek adományaival, és az általuk felajánlott indulóösszeggel a gyűjtésük már meghaladta a hárommillió egyszázezer forintot. Vagyis a fele összeg már rendelkezésükre áll, és amennyiben megrendeljük a napokban a szerkezetet, van esélyük arra, hogy szeptember elsejéig el is készül. 

Miért is fontos ez? 

Mint írják, azért, mert ha azt szeretnék, hogy időben elkészüljön a szerkezet, a gyártás előtt az összeg 50 százalékát be kell fizetniük, majd a körülbelül 6 hetes gyártási időt követően a fennmaradó részt. De hisznek a sikerükben, és nem várhatnak, így belevágnak, és leadják rendelésüket a liftre. Mostantól azonban fix a határidő: 6 hetük maradt a fennmaradó összeg előteremtésére.

Éppen ezért kérnek mindenkit, hogy aki csak teheti, továbbra is támogassák lehetőségeitekhez mérten a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola akadálymentesítését, hogy ezzel járuljanak hozzá ahhoz, hogy Dani teljes egészében az iskolai élet részese lehessen.

Egyébként jótékonysági vásárt is szerveznek majd július 15-én Gyermelyen, ahol a teljes bevételtt a Most Mint Soha Alapítványnak ajánlják fel, amely szintén az SMA-s Daninak segít.

 

Minden segítség jól jön
Az alábbi helyre várják a segítségeket, legyen az bármekkora összeg is.
Most mint soha Alapítvány
Bankszámlaszám: 10918001-00000109-14120019
IBAN: HU58 1091 8001 0000 0109 1412 0019
közlemény: akadálymentesítés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában