Kormánybiztos főzés

2023.07.28. 14:26

Czunyiné dr. Bertalan Judit megmutatta, mi mehet a lecsóba

Ezúttal nem fejlesztésekről, hanem a befőzés rejtelmeiről posztolt Czunyiné dr. Bertalan Judit, a vármegye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője.

Kemma.hu

Czunyiné dr. Bertalan Judit egyrészt a komáromi térség parlamenti képviselője, másrészt az Északnyugat-Magyarország régiójának fejlesztési kormánybiztosa. Harmadrészt, de nem utolsó sorban azonban kétgyermekes családanya és háziasszony.

Utóbbi minőségében posztolt bokodi otthonából, felhívva a figyelmet a falusi tartalékolásra. A képviselő nagy sikert aratott a kommentelők körében a friss tökből készült főzeléke és a koviubi miatt is, amiről úgy fogalmazott: 

napi rutin, nincs az a mennyiség, ami nem fogy el.

Mint írta: „megtanultuk a nagyszülőktől, a szülőktől, hogy a nyár nem csupán a pihenésé, a nyaralásé. A nyugodt télhez tervezni kell. Van még feladat. A polcok a spájzban lassan újra telnek, lekvár, befőtt már van - ugyan vett gyümölcsből, mert az idei virágzáskor fagy lepte a fákat, nem is lett semmi használható termés felénk. Lassan érik a paradicsom a házi paradicsomléhez. Ma a tök gyalulása, elrakása és a lecsó befőzése volt a délutáni program egy kis ügyintézés után.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában