Benedek Elek

2023.07.26. 14:30

Az ezüstmedve, az aranyszőrű paripa és a tündérek is a komáromi Fenyves Tábor vendégei voltak

A tábor ideje alatt Benedek Elek A tűzmadár című népmesegyűjtésével ismerkedhettek meg a gyerekek.

Kemma.hu

Mesetábort szerveztek a Fenyves Táborban, ahol Benedek Elek A tűzmadár című népmesegyűjtésével ismerkedhettek a gyerekek – olvasható a komarom.hu-n. A darabot a tábor utolsó napján bábelőadáson mutattak be a családtagoknak.

– Écsi Gyöngyi, felvidéki báb- és előadóművész szakmai vezetésével minden nap kiválasztottunk egy-egy szereplőt a meséből, akit közösen készítettünk el a gyerekekkel – mondta el Zsédenyiné Horváth Krisztina, a tábor vezetője.

A szervezők rengeteg kiegészítő programot is hoztak, így a fafaragástól kezdve, a korongozáson át egészen a gyöngyfűzésig számos kézműves foglalkozást kipróbálhattak a lurkók. A kézműveskedés mellett rengeteg volt a játék, amelyek közül az idén is a méta és a számháború voltak a legnépszerűbbek.

A tábor egyik különlegessége volt, hogy a mese egyes szereplőit nem kötött ábrázolás szerint készítették el a résztvevők, a tábor vezetői a gyerekek fantáziájára bízták az alkotásokat. Az egy hét alatt a legkisebb fiú, az ezüstmedve, az aranyszőrű paripa és a tündérek is a Fenyves Tábor vendégei voltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában