Projektek

2023.07.25. 06:56

Aktív és ökoturisztikai fejlesztések indulnak vármegyénkben

A Terület -és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, a Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata által vezetett konzorcium 493 284 666 millió Ft összegű európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert vármegyei turisztikai fejlesztések megvalósítására.

Kemma.hu

A konzorciumi partnerség keretében megvalósítani tervezett projektcsomag hosszútávú célja, hogy a vármegye természeti és kulturális örökségére építve olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek a meglévő attrakciók, turisztikai célpontok szolgáltatásait bővítik, fejlesztik, új szolgáltatásokat hoznak létre. Mindez elősegíti az adott település, kistérség, a vármegye fejlődését, megismerhetőségét, hozzájárulva a térség gazdasági teljesítményéhez.

Az „Aktívan a Dunamentén – Aktív és ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében” című, TOP-Pluszos projekt konzorciumi partnerségben valósul meg, hét partner aktív részvételével: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata (konzorciumvezető), Dunamente és Térsége Turizmus Egyesület, Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft., Lábatlan Város Önkormányzata, Piliscsév Község Önkormányzata, Szalézi Lelkigyakorlatos Ház, Tokod Nagyközség Önkormányzata. A beruházásnak köszönhetően az alábbi helyszíneken valósulnak meg a fejlesztések:

- Lábatlanon (Rákóczi F. út 170.) két lombkorona ház és egy 4D mozi kerül kialakításra, melyek a környezettudatosság turisztikai aspektusait megragadva kínál egy élményalapú, modern attrakciót a vendégek számára.

- Piliscséven (hrsz 0150, hrsz 5061/1) megújul egy régi présház épülete, mely ökoturisztikai találkozópontként funkcionál majd.

- a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház (Bajót, 046/3 hrsz) meglévő látogatóközpont szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy sziklamászó torony építését valósítja meg.

- Tokodon (hrsz. 6479) egy ökoturisztikai találkozó pont kerül kialakításra, mely az idelátogató turisták kiinduló- és végpontjaként szolgálna, ahonnan indulva három különböző tanösvény nyomvonala létesül, ismertető, információs táblákkal fejlesztve.

Az új fejlesztések összhangban, egymást erősítő formában fognak piacra lépni. A fejlesztés révén létrejövő szolgáltatások helyspecifikusak, az adott térségre fókuszálnak, a helyi gazdaság élénkítéséhez járulnak hozzá, új munkahelyek és helyi kkv-kal létrejövő együttműködések révén.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2025. december 31. A projektről bővebb információt a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat honlapján (www.kemoh.hu) találhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában