Előadás

2023.07.25. 16:00

A szomódi fúvósok zenéjére ropták Temesváron

Szomódi fúvószene csendült fel Temesváron és környékén.

Goletz-DeáK Viktória

Temesváron, a bánsági németek múzeumában, a helyi skanzenben adott koncertet a szomódi fúvószenekar. Veszprém és Elefszína mellett Temesvár a harmadik európai város, amely 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli. A városban 32 helyszínen 130 rendezvényt tartottak a bánsági városban amire a szomódi fúvósok is meghívást kaptak. A zentrum.hu-n olvasható élménybeszámolóból kiderül, hogy a társaság egy hétvégét töltött a településen. 

Mint írták: "Egyből az egyik kedvenc indulónkkal kezdünk, amit számos polka és keringő követett, a közönség soraiból többen táncra perdültek. Az énekes számainkat különösen kedvelték, ezért megpróbáltunk ezekből minél többet beilleszteni a másfél órás műsorunkba." 

A zenekar ezután átment Szakállasra. "Az itt töltött este az egyik leghangulatosabbra sikeredett a zenekar történetében. A helyiek friss töltött káposztával és húsos tálakkal vártak, amit szívesen fogyasztott az úton és az első fellépés után megfáradt zenekar.

Újult erővel vetettük bele magunkat az este nyolc órakor kezdődő táncestbe, ahol a helyiek már a fúvószenekar második számára ropták a táncot." Olvasható a szomódiak élménybeszámolójából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában