Tatabánya

2023.07.12. 10:05

A 90 éves Ilonka nénit köszöntötték

Hegedűs Józsefnét köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából. Felsőgallán, 1933. július 4-én született és édesapja tősgyökeres tatabányai bányász volt, édesanyja Dunaföldvárról származott - adta hírül a megyei jogú város közösségi oldalán.

Kemma.hu

Hegedűs Józsefnét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Forrás: Facebook/TMJV

Hegedűs Józsefné 1933. július 4-én született Felsőgallán. Édesapja tősgyökeres tatabányai bányász volt, édesanyja Dunaföldvárról származott, hat gyermeket neveltek fel. 

Ilonka néni férje a kőbányában dolgozott nehézgépkezelőként, az itt történt halálos kimenetelű munkahelyi balesete óta a néni egyedül él. Egy fiuk született, akinek köszönhetően a család később két unokával, majd az idők folyamán egy dédunokával bővült.

Ilonka néni öt évig dolgozott a bányához tartozó akkreditált laborban, amelynek feladata a szén fűtőértékének megállapítása volt. Fia megszületése óta azonban a családnak élt: gyermeke felnevelését követően aktívan kivette a részét unokái gondozásában, de még dédunokája felügyeletében is számíthatott a segítségére a családja. Az utóbbi 3 évben többet gyengélkedik, de fia és unokái támaszt jelentenek a számára: meghálálják azt a sok gondoskodást, amit Ilonka nénitől kaptak az évek során.

A kilencvenedik születésnapján Lusztig Péter alpolgármester köszöntötte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában