Tatabánya

2023.07.30. 21:00

60 millió az illegális hulladék elszállítására

Július elsejétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, melybe beletartozik többek között a hulladékgyűjtő edényzetek ürítése, a lomtalanítás, a hulladékgyűjtő udvarok üzemeltetése a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. látja el.

Kemma.hu

A hulladékszállítással kapcsolatban a lakosság ebből a változásból vélhetően semmit nem észlelt, hiszen a szolgáltatás az eddigieknek megfelelően folyik tovább. Egyetlen apróbb, a családi házas övezetben élők számára kedvező változás lesz: a szelektív házhoz menő hulladékgyűjtésnél nem kell külön rendszerezniük a papír- és a műanyag hulladékot, azok egy zsákban is elhelyezhetők, ugyanis a szétválogatás a hulladéklerakón fog megtörténni. 

Az önkormányzat feladata maradt továbbra is a közterületi hulladékgyűjtők ürítése, illetve az illegális hulladéklerakók felszámolása. 
Több jelzés is érkezett a hivatalba, hogy a városban több helyen elhelyezett használt sütőolaj gyűjtésére alkalmas konténerek eltűntek, ám a használt sütőolaj leadása korántsem lehetetlen, Tatabányán az alábbi helyeken továbbra is leadható: Aldi étolajboksz; MOL üzemanyagkutak, Lidl áruházaknál kihelyezett gyűjtőedények és a két tatabányai hulladékudvar. 

A kommunális hulladékgyűjtőkbe nem dobható hulladék elszállítására igénybe vehető a házhoz menő lomtalanítás, vagy le lehet adni a két hulladékudvar valamelyikébe. Ugyanakkor fontos: ne a szemetes mellé vagy a város egyéb közterületein váljanak meg a hulladéktól. Az önkormányzat az idén már 60 millió forintot fordított az illegális hulladéklerakók felszámolására. Éppen ezért kérik a városlakókat, hogy körültekintően bánjanak a hulladékokkal.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában