Fejlesztés

2023.07.26. 13:05

300 millióból újítják fel a hatostelepi hatajtósokat Tatabányán

Kilenc önkormányzati tulajdonú, úgynevezett hatajtós házat újítanak fel, valamint 17 befalazott lakást állítanak helyre az év végéig Tatabányán, a hatostelepi városrészben, 300 millió forintból.

Kemma.hu

A tatabányai önkormányzat a szegregátumnak számító hatostelepi városrészben bérlakásokat újít fel, az épületek egy részét korábban befalazással zárták le – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint 300 millió forint ráfordításával 9 önkormányzati tulajdonú, úgynevezett hatajtós házat újítanak fel, valamint 17 befalazott lakást állítanak helyre az év végéig. A projekt keretében korábban az érintett területen felújították az utakat, új ivóvíz- és csatornahálózatot építettek ki.

Hatostelepen 700-800 ember él. A telep lakóinak jelentős része roma származású, többségüknek nincs rendszeres munkajövedelme, a lakók harmada 14 évesnél fiatalabb. Tatabánya hatostelepi és mésztelepi városrészeiben az 1900-as évek elején mészhomok téglából építettek házakat a kőbánya és a cementgyár dolgozóinak. 

A hatajtósnak nevezett sorházakban hat család élt együtt, az ingatlan egyik oldalán tüzelőtárolók, a másik végén árnyékszékek voltak. A telepeken az 1960-as évek végéig szinte kivétel nélkül a környező gyárak dolgozói laktak, mára azonban a hátrányos helyzetű emberek lakóhelyévé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában