Fejlesztés

2023.07.28. 13:39

280 millió forintból újulhatnak meg a tatabányai Szent Borbála Kórház szakrendelői

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával 2023. július 30-ig megvalósult a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

Kemma.hu

A mintegy 280 millió forintból megvalósult beruházás alapvető célja, hogy a 7 szakrendelő tevékenységeinek fokozatos fejlesztésével, a betegek érdekeinek állandó szem előtt tartásával a lehető legmagasabb szintű ellátást biztosítsák, valamint a betegek elégedettségeit növeljék.

A megvalósult projekt a kórház ellátásokat kiváltó, lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítását teszi lehetővé a járóbeteg szakellátásban.

A beruházás az alábbi fejlesztéseket foglalja magában:
Neurológia: Transcraniális doppler (TCD) készülék, Holter rendszer, UH készülék
Gasztroenterológia: Kilégzési hidrogén teszter (H2 mérő), Ph mérő rendszer kapszulával (Nyelőcső Ph mérő), Kapszulás endoszkópiás rendszer
Urológia: UH készülék
Kardiológia: UH készülék, Terheléses EKG
Gyermek: UH készülék, Holter rendszer
Szájsebészet: CBCT
Onkológia kúraszerű ellátás: Mobil váladékszívó, Digitális magasság- és súlymérő, Újraélesztő kocsi felszerelt sürgősségi táskával, Pulzoximeter, Mobil UH

Tovább a pályázat magába foglalja a B épület II. emeletének felújítását, korszerűsítését, valamint az egészségügyi és egyéb mobíliák beszerzését.

A projekt a Széchenyi 2020 program és az EFOP “Járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése“ elnevezésű pályázatnak köszönhetően valósult meg 2022. 02. 01. és 2023. 07.30. között. A támogatási összeg 280 314 300 forint, amelyre 100 %-os intenzitású forrást nyert el az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában