Visszakerült

2023.06.23. 16:40

Ellopták a szobrot, de most újra a helyén áll Lábatlanon

Pótolták a páratlan műalkotást Lábatlanon.

Kemma.hu

Helyére került az eredeti műalkotás másolata

Forrás: LábatlaNEWS

Újra eredeti helyén áll a négy évvel ezelőtt a településről ellopott, nőalakot ábrázoló kőszobor. A piszkei temető Milleniumi Parkból nyíló bejárata mellett egészen 2019-ig egy nőalakot ábrázoló kőszobor állt, melyet Marosi Nándorné adományozott szülőfaluja számára. Máig ismeretlen okokból a műalkotást ismeretlenek eltulajdonították, és a rendőri nyomozás sem vezetett eredményre, ezért a szobor számára kialakított talapzat több éven át üresen maradt.

A műalkotás pótlása érdekében a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány 2021-ben támogatási kérelmet nyújtott be egy LEADER pályázati felhívásra. A nyertes pályázat utáni beszerzési eljárást követően a süttői székhelyű Designkő Kft.-t bízták meg a feladat elvégzésre. Az eredeti szoborról fennmaradt fénykép alapján a másolatot Latorcai Csaba, az említett cég tulajdonosa faragta meg süttői mészkőből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában