Szentjánosbogarak rajzása

2023.06.23. 15:15

Szentjánosbogarak násztáncára hív az Agostyáni Arborétum

Az Agostyáni Arborétumunkban is megkezdődött a nyári esték csodás látnivalója, a szentjánosbogarak násztánca – olvasható a verteserdo.hu weboldalon. A csodás eseményt lehetőség van egyénileg a megtekinteni, vagy szakvezetővel együtt körsétaként megtéve az arborétumban.

Kemma.hu

Az Agostyáni Arborétumunkban is megkezdődött a nyári esték csodás látnivalója, a szentjánosbogarak násztánca

Forrás: verteserdo.hu

A szervezők ugyanakkor figyelmeztetnek: az előre meghirdetett időpontokat befolyásolhatja időjárás, ezért fontos, hogy figyelemmel kísérjék az arborétum információit a webes felületeken. A túrák tervezett dátumai: június 24., 25., 27., 28., és a rajzás intenzitásától függően: június 30., július 1.

Néhány fontos információ a látogatásról: 

• A programra nem kell regisztrálni. 

• A gyülekező a meghirdetett napokon egységesen 19 órától 20:45-ig az arborétum bejáratánál. A program 21 órakor kezdődik tájékoztatóval, előadással a bogarakról, életmódjukról.  Nincs mód beengedni sem a korábban, sem a későbben érkezőket! A program vége: 22:30 Ekkor zárul a kapu.

• Az arborétum különleges, hűvös mikroklímája és az esti időpont miatt ne induljunk el meleg ruha, esőkabát és vízhatlan, zárt cipő nélkül.

• Elemlámpát lehet hozni, de csak szükség esetén használják.

• Az arborétumban nem üzemel büfé, és nincs ivóvíz, tehát ételt, italt érdemes hozni. 

• Nem tudják előre megmondani mekkora lesz a rajzás intenzitása, ám a bogarak násza eső esetén sem marad el.

A szervezők a program elmaradásnak jogát fenntartják. Nagyon intenzív csapadék, előre nem látható esemény vagy vihar esetén elmarad. Indulás előtt tehát érdemes tájékozódni: verteserdo.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában