Szemét

2023.06.18. 07:48

Segítenek a zöldhulladék elszállításában Tatán

Egyénileg megrendelhető szolgáltatással segít a tatai Városgazda a nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállításában Tatán.

Kemma.hu

A zöldhulladék elszállításáról tartott sajtótájékoztatót dr. Szerencsi Richárd, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. cégvezetője, valamint Horváthy Lóránt önkormányzati képviselő a Deák Ferenc utcán. A helyszínen az egyik kertvárosi ingatlantulajdonos szállíttatta el a Városgazdával a nagyobb mennyiségben felgyűlt zöldhulladékát, miután az meghaladta azt a mennyiséget, melyet zöld zsákokban heti rendszerességgel ingyenesen elszállít a Kft. Az eseményről a Városgazda közösségi oldalán számoltak be.

Tatán a zöldhulladékok elszállítására több lehetősége van a lakósoknak: a Vertikál Nonprofit Zrt. a családi házas övezetekben havonta egy alkalommal, tömbös beépítésű területeken évente kétszer (2023-ban április 21-én és november 17-én) szállítja el az általuk díjmentesen kiosztott zöld zsákban lévő hulladékot. Ezekhez a zsákok  átvehetőek a helyi ügyfélszolgálatuknál, a régi rendelőintézet portáján.

Kisebb mennyiség esetén a Városgazda Nonprofit Kft. által forgalmazott zöld zsákokban is elhelyezhető zöld hulladék. 

– A zöldhulladék elszállítását kétféle módon végezzük. Az egyik, amikor heti rendszerességgel ingyenesen elvisszük a kihelyezett zöld zsákokat, melyekbe inkább a kisebb, összeaprított hulladék való. Emellett pedig nagyobb mennyiség esetén rendelhető tőlünk kisteherautó, ami másfél-két köbméternyi hulladék elszállítására alkalmas. Ez a szolgáltatás 6350 forintba kerül - mondta dr. Szerencsi Richárd. Hozzátette: a nem az előírtak szerint végzett zöldhulladék kihelyezés illegális hulladéklerakásnak minősül, ami szabálysértési eljárást vonhat maga után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában