Határon túl

2023.06.27. 10:48

Ösztöndíj észak-komáromi diákoknak is

Kemnma.hu

A közlemény szerint az ösztöndíj tíz hónapon keresztül nettó 50 ezer forint összegű támogatást nyújtott a 2022-2023-as tanévben a diákoknak, akik az oklevelet a járvány miatt utólagosan vehették át. Dubéczi Zoltán beszédében kiemelte: az elmúlt hétvégén Csíkszeredán nyújtotta át a kiválósági okleveleket, de a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskola és a komáromi Selye János Egyetem hallgatói is részesültek ilyen elismerésben. Emlékeztett arra, hogy az ösztöndíjat 2016-ban alapította az MNB magyarországi közgazdaságtan-hallgatók számára, a PADME pedig 2018-ban kiterjesztette a külhoni magyar egyetemistákra is.

Fontosnak tartják, hogy ne csupán ösztöndíjakat adjanak, hanem hátteret is biztosítsanak az egyetemisták szakmai tevékenységéhez; ebben komoly szerepet játszik a különféle aktivitásokat szervező MNB Oktatási Klub - húzta alá.

Ősszel a Magyar Közgazdász Társasággal közösen tanulmányi versenyt szerveznek a vajdasági magyar egyetemistáknak, amelyhez hozzákapcsolnak egy látogatást az MNB tavaly megnyílt Pénzmúzeumába - fejtette ki az elnöki főtanácsadó a közlemény szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában