Újítás

2023.06.26. 14:00

Oroszlányi és komáromi szakrendelőkbe is lehet majd mobilon időpontot foglalni

Rétvári Bence államtitkár beszélt arról a nagy egészségügyi-digitális fejlesztésről, amelynek eredményeképp a jövőben mobiltelefonon is lehet majd időpontot foglalni a szakrendelőkbe.

Kemma.hu

Komárom is érintett a digitális fejlesztésben, amely a járóbeteg-ellátást, azon belül az időpontfoglalást könnyíti meg

Forrás: Google Street VIew

Ahogy arról beszámoltunk, újabb jelentős digitális fejlesztés fogja segíteni a betegeket, a minisztérium már dolgozik a járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszeren, amely akár mobiltelefonon, alkalmazáson keresztül is elérhető lesz, és a betegek így is tudnak majd időpontot foglalni. A fejlesztés vármegyénkben az oroszlányi és a komáromi járóbeteg-ellátást is érinti.

Gulyás Gergely államtitkár kifejtette, a járóbeteg-irányítási rendszer (JIR) célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben. Jelenleg a rendelőkben évente 50 millió alkalommal fordulnak meg betegek, páciensek, akiket leginkább a várakozási idő aggaszt, ezért fontos, hogy átláthatóbbá és gyorsabbá váljon a rendszer, közölte. Aláhúzta:

célunk, hogy csökkentsük a várakozási időt.

A következő hónapokban a rendszert integrálják az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobil alkalmazásába, az Egészségablakba is. Így a páciensek mobiltelefonon is nyomon tudják követni, hogy milyen időpontok állnak rendelkezésre a kivizsgálásokra. Egyeztettek a Magyar Orvosi Kamara elnökével, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagjaival, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével, 100 járóbeteg-rendelő vezetőjével és az informatikai rendszereinek készítőivel.

Kilencven intézmény − az első ütemben harminc, a másodikban hatvan, köztük négy egyetemi klinika − mintegy 160 telephelyét érinti a fejlesztés. Két intézményben, az Albert Schweitzer Kórház hatvani és aszódi telephelyén, valamint az Országos Mozgásszervi Intézetben sikeresen zárult a tesztelés, ahogy arról a Heol.hu is beszámolt. Az államtitkár tájékoztatása szerint a fentiek, valamint az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet és a komáromi Selye János Kórház járóbeteg-rendelői mellett az ország különböző pontjain építették ki a JIR rendszert. 

Oroszlány egy másik fejlesztésben is érintett: itt  jön létre az ország első hat szociális szakápolási központjának az egyike. Mindez egy átfogó rendszerátalakítás első lépcsőfoka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában