Összetartozás

2023.06.29. 13:00

Nemzeti lobogót adományozott Tata Szőgyénnek

Hatodik alkalommal szervezte meg a Nyitott Templomok Napját a Szőgyén Öröksége Társulás. Ebből az alaklomból testvértelepülésre utazott Michl József polgármester is, aki egy nemzeti lobogót ajándékozott a szőgyéniek közösségének.

A felvidéki Szőgyén község és Tata városa 1997 óta ápol testvértelepülési kapcsolatot. A II. világháború után a szégyenteljes „csehszlovák-magyar lakosságcsere” során 135 családot telepítettek a községből Magyarországra, az elűzöttek közül sokan kerültek Tatára, ez alapozta meg a későbbi kapcsolatot. A szőgyéni Nyitott Templomok Napjáról a felvidek.ma oldal írt részletes beszámolót, melyből kiderül, hogy a Farkas Zsolt esperesplébános által celebrált szentmise keretében került sor a címeres, angyalos lobogó felszentelésére, melyet cserkészek vittek be a Nagyboldogasszony-templomba, Michl József tatai és Méri Szabolcs szőgyéni polgármesterek kíséretében. Michl József, a zászlót adományozó Tata polgármestere az ünnepségen elhangzott beszédében kiemelte a keresztény és a nemzeti értékek, a közösségek és a testvériség megtartó erejét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában