Fejlesztés

2023.06.26. 08:00

Naperőművet terveznek építeni Esztergom kertvárosi részén

Esztergom vezetése naperőmű építését tervezi, az elemeket a várostól délre fekvő részen szándékoznak telepíteni. A projekttel kapcsolatban egy átfogó mérnöki anyagok adtak közre a városházi honlapon, illetve egyben meghirdettek a témával kapcsolatos lakossági fórumot június 28-ára.

Kemma.hu

Itt épülhet naperőmű Esztergomban

Forrás: esztergom.hu

A naperőmű Esztergom kertvárosi részén, a Táti-szigetek magasságában kap majd helyet a tervek szerint. A városi honlapon megjelent hírben a fentiek mellett arról tájékoztatják a lakosságot, hogy a projektre kijelölt területek tervezetének módosítása elkészült. A naperőmű projekt terveit a városi honlapon, illetve – mint írják – az E-TÉR (Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer) honlapján, valamint a Polgármesteri Hivatalban félfogadási időben lehet áttanulmányozni. 

Az esztergom.hu-ról elérhető dokumentáció egy közel kétszáz oldalas, szakmai anyag, melyben többek között a környezetalakítás, a szakági-, közlekedési-, közművesítési javaslatok, továbbá a környezeti hatások és örökségvédelmi témák fejezetei találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában