Tárkány

2023.06.17. 19:00

Megújul a tárkányi művelődési ház és klubház

A közösségi rendezvények, jótékonysági bálok és borversenyek helyszíne új köntös kap.

Kemma.hu

A község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz “Élhető települések“ című felhívására benyújtott pályázatán csaknem 160 millió forint európai uniós forrásból származó, vissza nem térítendő támogatást nyert. Ennek köszönhetően hamarosan megvalósulhat a művelődési ház és klubház épületének felújítása. A projekt eredményeként a település központjában elhelyezkedő közösségi-kulturális és közművelődési funkciót ellátó művelődési ház és klubház épületének az energetikai felújítása nagyrészt a meglévő elrendezés mellett, nagy átalakítás és bővítés nélkül, az alapműködéshez szükséges tárgyi eszközbeszerzéssel kiegészítve jön létre.

A felújítás célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkenjenek a hozzáférhetőség különbségei, biztosítottak legyenek a mai kor igényeinek megfelelő színvonalú környezetben a hasznos szabadidőeltöltés infrastrukturális feltételei. Ennek eredményeként a település gondoskodni tud a lakosai részére a minőségi szolgáltatásokhoz való, kirekesztés nélküli hozzáférésről. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósulhat meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában