Díjazottak

2023.06.11. 08:12

Kiváló tatabányai pedagógusok kaptak elismerést: íme, a teljes névsor

A Pedagógusnaphoz kapcsolódóan átadták a Molnár János– és Zöld Ág–díjat, a pedagógus szolgálati emlékérmeket, valamint a színes diplomások elismeréseit a Puskin Művelődési Házban.

Kemma.hu

A nap díjazottai

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Ahogy arról beszámoltunk, a városi ünnepségen Szücsné Posztovics Ilona köszöntötte a oktatási, nevelési intézmények egykori és jelenlegi munkatársait. Négy nyugállományban lévő pedagógus színes diplomája átvétele alkalmából köszöntött.

Sárdi Györgyné rubinoklevelét a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara adta ki 2022-ben. A Hőgyész Állami Óvónőképzőben 71 éve, 1952. június 24–én szerezte az óvónői diplomáját. A színesdiploma megszerzése alkalmából otthonában vehette át az emléklapot. Becsák Béláné rubinoklevelét a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara adta ki 2022-ben. A Hőgyész Állami Óvónőképzőben 71 éve, 1952. június 24–én szerezte az óvónői diplomáját. Otthonában vehette át az emléklapot.

Szileszki Zsuzsanna aranyoklevelét az Eötvös Loránd Tudományegyetem állította ki 2022-ben. A Gyógypedagógiai Tanárképzőn 50 éve, 1972. június 23. napján kapott diplomát. Szente Elemérné vasoklevelét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karén vehette át 2021-ben. Az esztergomi Állami Tanítóképző Intézetben 65 éve, 1956. július 7. napján kapta meg.

Pedagógiai emlékérmek

Tizennyolcan pedagógiai szolgálati emlékérmet kaptak, amely az oktatási szaktárca egyik szakmai elismerése. Azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek. 

Tizennyolc kiváló pedagógus részesülhetett a kitüntetésben, amelyet Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója adta át Bárány Tamásnénak; Imréné Horváth Mártának; Dégenné Kovács Margitnak; Kissné Erdész Ildikónak; Koós-Molnár Rózsának; Langner Kornéliának; Nieblingné Hegede Idikónak; Rüff Gizellának; Salamon Zsolt Tamásnak; Vajnai Sándorné Pruzsina Anikónak. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester adta át az óvodák munkatársainak. Elismerést kapott    Áts Gáborné; Balog Gabriella Teréz; Gyarmati Árpádné;  Hetzmann-né Begala Anna; Kohoniczné Máté Éva; Kósa Szilvia; Nagy Istvánné; Sztán Józsefné; Varga Marietta. 

Miniszteri elismerő oklevelet kapott dr. Káfony Andrásné, valamint Pereszlényiné Kovács Judit. Dr. Káfony Andrásné 1982-ben kezdett dolgozni a Környei Általános Iskolában napközis nevelőként, majd osztálytanítóként tevékenykedett. Gyermekei születését követően, 29 évvel ezelőtt lett az Óvárosi Általános Iskola elődintézményének dolgozója. Végigjárva a pedagógus–életpálya különböző lépcsőit 2000-ben munkaközösség-vezető, 2001–ben igazgatóhelyettes, majd 2003-tól igazgató lett.  

Különösen fontosnak tartja, hogy tudása naprakész legyen, megfeleljen a kor kihívásainak, a vezetővel szemben támasztott elvárásoknak. Igazgatóként elsődleges feladatának tartja, hogy családias, támogató munkahelyi légkör alakuljon ki, amelyben minden pedagógus magáénak érzi az intézményi célokat. Kiválóan menedzseli az iskolákat. Az általa vezetett intézmény kollektívája egy emberként sorakozik fel a tanulók érdekében végzett kreatív, szakmai-módszertani illetve infrastrukturális intézményfejlesztési törekvései mögött. 

Pereszlényiné Kovács Judit 1985–től a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fuvolatanára, 1997. és 2018 között igazgatóhelyettese, 2018. augusztus 16–tól az intézmény megbízott vezetője, majd 2019 januárjától az intézmény vezetője.
Kreatív, kiváló szervezőkészséggel rendelkező zenepedagógus. Oktató– nevelő munkájában nagyszerű sikereket ért el növendékeivel, megyei és országos fúvós versenyeken kiváló helyezésekkel öregbítette az intézmény hírnevét. 
Magas színvonalú szakmai-pedagógiai munkája eredményeként több növendéket is zenei pályára irányított. Pályája kezdetétől– az oktató–nevelő munka mellett aktívan bekapcsolódott Tatabánya kulturális, művészeti életébe, állandó szereplője a városi rendezvényeknek, rendszeresen szerepel kiállítás megnyitókon, tanári hangversenyeken.

Pedagógusnap Tatabánya
Szentesiné Papp Éva és Szücsné Posztovics Ilona
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Zöld Ág-díjat kapott Szentesiné Papp Éva 

Zöld Ág–díjat vehetett át Szentesiné Papp Éva (Tatabányai Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephelye). Óvodapedagógusi diplomáját 1997-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola Óvodapedagógusi karán szerezte. Tudását tovább bővítette, amikor 2008–ban, Hajdúböszörményben, a Debreceni Egyetem Wargha István Pedagógiai karán fejlesztő pedagógusi szakvizsgát tett. Környezettudatos hozzáállása okán 2020–ban elvégezte a Humusz Öko Kör vezető képzését is.

Széleskörű szakmai tudása elismeréseként 2021-től a Micimackó Óvoda Hagyományőrző munkaközösségét is vezeti. Munkája során megismerteti a gyerekeket a néphagyományokkal, figyelemmel kíséri a zöld jeles napokat. Nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos gondolkodás kialakítására a kisgyermekeknél, így többek között a szelektív hulladékgyűjtés minél korábbi megismertetését, és annak a mindennapi gyakorlását az óvodai hétköznapokba beépítette. Példamutató magatartásával nem csak a gyermekeket, hanem a kollégákat, szülőket is inspirálja. Pályafutása alatt kiemelten kezelte a rá bízott gyermekek környezettudatosságra nevelését, szemléletformáló javaslataival hozzájárult ahhoz, hogy a Micimackó óvoda elnyerte a „Zöld Óvoda” kitüntető címet.

Molnár János-díjat vehetett át Mikonya Hajnalka, aki 1984–ben szerzett logopédusi diplomát. Pályakezdőként dyslexiás gyermekekkel foglalkozott, korai fejlesztőként került a Módszertani bölcsődébe. Felismerte a szakma fontosságát, így az 1995–ben létrehozott  „A beszédhibás gyermekekért” közalapítványnak alapító tagja, 2019–től vezetője. 1995–ben Logopédiai óvodát hozott létre Tatabányán, melyet 25 éven át, négy fenntartó mellett vezetett.

Pedagógusnap Tatabánya
Mikonya Hajnalka egész szakmai életútja során a beszédében akadályozott személyeket segítette
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Mikonya Hajnalka 2004–ben a Szent Borbála Kórházban afáziás felnőttek részére logopédiai ambulanciát szervezett, melyet a mai napig vezet. 2008–ban jogi vizsgát tett, azóta igazságügyi logopédus szakértőként segíti a dyslexiás, valamint a kommunikációjukban gátolt személyeket érdekeik érvényesítésében.

Olyan logopédus szakember, aki a komplex hang–, beszéd–,  a beszélt és írott nyelvi és kommunikációs zavarok, valamint a nyelészavarok felismeréséhez, korszerű terápiájához a szükséges szakszerű ismerettel, kompetenciákkal rendelkezik

– derült ki a méltatásból. Egész szakmai életútja során a beszédében akadályozott személyeket segítette, munkáját mindig az alaposság, körültekintés jellemezte.

Pedagógusnap Tatabánya
Hites Krisztina is elismerést vehetett át
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Hites Krisztina, felsőfokú végzettségét 1994–ben a Vitéz János Tanítóképző Főiskola tanító–művelődésszervező-könyvtár szakán szerezte. A diploma megszerzését követően a Ságvári Endre Általános Iskolában dolgozott, majd 2000–től a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdett dolgozni alsós tantóként. Tanítói feladatait a mai napig a Kölcseyben látja el. 

Olyan pedagógus, aki következetes, igényes, pontos, segítőkész és hisz a közösség erejében

– hangzott el a méltatás során. Mindkét intézményben éveken át vezette a diákönkormányzatot, szervezte az intézményben a diákrendezvényeket. Kiemelten fontos számára, hogy olyan iskolai légkört alakítson ki, amely hozzájárul a kisgyermekek fejlődéséhez, ahol jól érzik magukat. Szívesen készíti fel tanítványait különféle versenyekre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában