Diákkonferencia

2023.06.06. 12:53

Ifjúsági konferencia Tatabányán: a fiatalok a lelki egészségének megőrzése volt a téma

Középpontban a lelki egészség címmel szervezett konferenciát a KPVDSZ Művelődési Házban a Tatabányai Városi Diák és Ifjúsági Önkormányzat. Németh Lilien diákpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A város minden középiskolájából érkeztek küldöttek, akiknek szakemberek beszéltek az erőszakmentes kommunikációról, az iskolai bántalmazásról, az önértékelési vagy testkép zavarról, illetve a stresszről, a stresszkezelésről.

Kemma.hu

Rambala Éva interaktív előadást tartott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Szücsné Posztovics Ilona polgármester örömmel üdvözölte a kezdeményezést, s megemlítette a fiatalok és idősebbek között lévő kommunikációs és divatkülönbségeket, s hogy nem kopik el a mondat, amelyen generációk nőttek már fel: „bezzeg, az én időmben!”

Rambala Éva interaktív előadásában a kritikamentes őszinteségről, az erőszakmentes kommunikáció alapjairól beszélt. Taglalta, hogy mi is lehet a „te ezt nem tudod megcsinálni; erre te alkalmatlan vagy” mondatok mögött. Kifejtette, hogyan hat ez a befogadóra; mit tehetnek annak érdekében, hogy ez a vélemény mégse befolyásolja egész életében azt, akinek mondják.

Moravcsik–Fecskés Orsolya pszichológus az önértékelésről, önbecsülésről, önbizalomról; Forgó Pál klinikai szakpszichológus az iskolai erőszakról; Szénási Edina alternatív életvitel tréner tabu témákról beszélt. Közben a Te vagy Önmagad Legjobb Verziója Ifjúsági Egyesület játékokkal, beszélgetésekkel várta az érdeklődő fiatalokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában