Pályázat

2023.06.03. 07:46

Fókuszban a tehetségfejlesztés Bakonysárkányon

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az elmúlt évben is nyílt pályázatot hirdetett az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítására.

Kemma.hu

Bakonysárkányon kiemelten fontosnak tartják a tehetségfejlesztést

Forrás: Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola/Facebook

A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 2 millió 700 ezer forint támogatást nyert, amelyből komplex digitális és természettudományos tehetségfejlesztést valósítottak meg. Ennek részeként számos programot tudtak valóra váltani. Ilyenek voltak az egész tanéven átívelő tematikus műhelymunka, a versenyfelkészítés és a tanév végéig még megvalósuló kiegészítő programok, úgy, mint a Kutató Diákok Napja, valamint szakmai látogatás a Csodák Palotájába. 

A pályázati támogatásból olyan eszközöket is sikerült az intézménynek beszereznie, amelyek nem hétköznapi taneszközök: okosotthon készletek, hidrogéncellás járművek, hőkamera, tellúrium készletek, továbbá 3D nyomtatáshoz szükséges alapanyagok. 

Fókuszban a tehetségfejlesztés Bakonysárkányon

fotó: facebook/Bakonysárkányi
Kibontakoztatják a tehetségeket
Forrás: Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola/Facebook

A tehetségfejlesztés kézzelfogható eredményei a vármegyei és az országos tanulmányi versenyeken elért eredmények. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az intézmény tanulói a természettudományos és a robotika területén egyaránt kimagaslóan szerepeltek.

A természettudományos tehetségfejlesztő foglalkozások megvalósítását segítő pedagógus Benis István, míg a digitális tehetségfejlesztő foglalkozások megvalósítását segítő pedagógus Székely Márton , továbbá a pályázatíró és projektfelelős Benisné Manner Melinda voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában