Közgyűlés

2023.06.30. 02:00

Energiastratégiáról tárgyaltak Esztergomban: Gulyás Gergely a jövő évi rezsitámogatásról is szólt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, az idei költségvetésben a jövő évre vonatkozóan 83 milliárd forintot különítettek el az önkormányzatok rezsitámogatására.

W. P.

Gulyás Gergely és Szita Károly a sajtótájékoztatón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Csütörtökön és pénteken a városházán tartja közgyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ), amelynek első napján többek között arról volt szó, hogy a magyar energiastratégia megvalósítása során milyen lehetőségeik vannak az érintett településeknek. A szakmai tanácskozások után sajtótájékoztatókat is tartottak: Szita Károly, az MJVSZ elnöke köszönetet mondott Hernádi Ádám polgármesternek, hogy Esztergom ad otthont a kétnapos közgyűlésnek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, az idei költségvetésben a jövő évre vonatkozóan 83 milliárd forintot különítettek el az önkormányzatok rezsitámogatására.

Egyúttal Lantos Csaba energiaügyi miniszternek megköszönte, hogy a magyar kormány támogatást nyújtott a megyei jogú városoknak a megnövekedett energiaköltségek kapcsán. A miniszter kiemelte: a cél az, hogy a települések a megújuló energiaforrásokra támaszkodva minél nagyobb arányban tudják megtermelni maguknak a városok ellátásához szükséges energiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában