Családi nap

2023.06.01. 14:08

Édes élvezetből nem volt hiány: több száz palacsinta fogyott a környei gyereknapon

Több helyszínen várták a gyermeknap alkalmából a környei családokat. Az indulás után perceken belül betöltöttél a művelődési ház tereit a lelkes érdeklődők – írta a kornye.hu.

Kemma.hu

Megannyi játék várta az óvoda udvarán a gyerekeket

Forrás: fotó: kornye.hu

A rendezvény előkészületeit és a megvalósítást idén is széleskörű összefogás jellemezte, a felnőttek munkájának gyümölcse pedig tengernyi széles gyermek és felnőtt mosoly volt, hiszen még az apukák, anyukák is élvezettel merültek el a játékokban, kézműveskedésben, és kóstolgatták az ízletes falatokat.

A Gyereknapi programkavalkád hagyományosan a Művelődési Ház, a Vackor Óvoda és Bölcsőde, a Vöröskereszt környei alapszervezete közös rendezvényeként csalogatta az ünnepelteket, és idén is csatlakozott a Pribéliné Wéber Noémi által életre hívott „Süssünk, főzzünk valamit!” Klub. Egy részük két nappal korábban serénykedett az iskola tankonyhájában, második pedig otthon készítették el a finomságokat, az ínycsiklandó süteményekért köszönet Barta Gizellának, Szőgyényi Zoltánnénak, Szabó Lászlónénak, Pribéliné Wéber Noéminek és Hadverő Katinkának.

Az óvoda kollektívája pedig szinte futószalagszerűen készítette a palacsintákat, nagyjából kétszáz darabot, a kicsik, nagyok pedig a művelődési házban válogathattak a nutellás, kakaós, lekváros töltelékek között, utána pedig ízletes málnával öblíthették le a finom falatokat.

A gyerkőcök körében töretlen népszerűségnek örvend az arcfestés, olyannyira, hogy idén sem maradt el a „túlóra”. Azt, hogy a kézművesek hány gyerkőcöt varázsoltak át, s hány csillámtetkó készült el, még megbecsülni sem lehet. Mérhető viszont a Vöröskereszt homokkép készítő „műhelye”, amely folyamatosan „telt házzal” működött, hiszen 150 darab sablonnal érkeztek, és a nap végére valamennyi elfogyott, miközben a kézműves szigeteknél is sorra készültek a gyöngyképek, nyakláncok, karláncok, békasípok, mini léghajók, szélforgók, a nagyteremben pedig zajlott a mini golf bajnokság.

A gyerekeket természetesen a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is számos játékos elfoglaltság várta, majd birtokba vették a főteret, ahol Tücsökszabi és Hangyabence gyermekkoncertje zárta a környei gyermeknapi programkavalkádot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában