Kiállítás

2023.06.22. 16:00

Ébredések címmel nyílt kiállítása az Aranykezek Csoportnak Tatabányán

Ébredések címmel nyílt meg az Aranykezek Csoport kiállítása a Népház úti fiókkönyvtárban. A falakon huszonhét ifjú nyolcvanegy alkotása tekinthető meg. Az eseményen átadták a meseillusztrációs rajzverseny díjait is.

Kemma.hu

A díjazottak csoportja

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A József Attila Könyvtár Népház úti fiókkönyvtárában nyílt meg az Aranykezek művészeti csoport kiállítása. Nagy Edit köszöntötte házigazdaként a megjelent gyerekeket és szülőket, hozzátartozókat, majd Salamonné Helter Erika életmód tanácsadó, terapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, amatőr képzőművész, az Aranykezek Csoport vezetője vette át a szót. A tehetséges fiatal gyermekekkel foglalkozó szakember kiemelte: az elmúlt fél év legsikeresebb munkái láthatóak a kiállításon. Huszonhét kis alkotó nyolcvanegy rajza, festménye. A központi téma az Ébredés, amely a természethez, az állatokhoz, az emberekhez is köthető.

A kiállítók névsora
Abrudan Izabella, Baksa Anna, Bodoki Sára, Boldizsár Soma, Eipl Eliza, Eipl Félix, Fazekas Dániel, Harsányi Ágoston, Hartman Rita, Janik–Prech Abigél, Janik–Prech Villő, Juhász Kinga, Karel Jázmin, Karel Lilien, Kun Jázmin, Miló Tamás, Nagy Ágnes, Neckernusz Panna, Rácz Léna, Rieth Rozina, Szám Annabella, Szekeres Katalin, Süli Nóra, Szőke Marcell, Tatár Ármin, Vanya Lilia, Vágó Sára Dorka. 

Kiemeltre: a csoport már hetedik éve működik. Jelenleg Tatabányán és Környén működik egy-egy lelkes csoport, amely hétről hétre különleges technikákkal ismerkedhet meg, s ezek eredménye látható a falakon is. A gyerekek sikerei ma már jól láthatóak, hiszen sok korábbi csoporttag folytatta tanulmányait olyan középiskolában, ahol a képzőművészet van a középpontban. A hét év alatt több munkafüzet és számos kiállítás jegyzi a gyerekek sikereit. 

Ezúttal is kihirdették a meseillusztrációs rajz verseny végeredményét. Tizennyolc induló közül Varga Benedek grafikusművész, Szám János festő, szobrász és Poroszlay Gergely képzőművész zsűrizte az alkotásokat.  

Az 5–6 éves korosztályban első lett Karel Jázmin, akit Szőke Marcell követett. A 7–10 évesek között az élen Bodoki Sára és Rácz Léna végzett. Második lett Miló Tamás és Vanya Lilia, s harmadik Mátyók Zsófia. A 12–14 éves korosztályból az élen végzett Vágó Sára Dorka, Karel Lilien, második lett Abrudan Izabella, Kun Jázmin és Süli Nóra követte őket. A tatabányaiak között díjat kapott még Baksa Anna, Tatár Ármin és Rieth Rozina. A környei csoportban pedig Szekeres Katalin, Fazekas Dániel, valamint Harsányi Ágoston vehetett át ajándékcsomagot Salamonné Helter Erikától.
A kiállítók is apró ajándékot kaptak, majd Vágóné Mezei Mária zárta egy kedves verssel a rendezvényt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában