Siker

2023.06.16. 10:25

Dobogós lett a tatabányai diákok otthonok tűzbiztonságáról szóló videója

Egy vármegyei alkotás lett dobogós a katasztrófavédelem idei alkotói pályázatán. A jó hírről a vármegyei szervezet honlapján számoltak be.

Kemma.hu

Mint írták: A tizedik alkotói pályázat díjátadóját a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották meg június 13-án. Itt derült ki, hogy kik voltak azok az alkotók, akik a legkreatívabb módon hívták fel a figyelmet a füstérzékelő fontosságára, az otthonok tűzbiztonságára. Országosan összesen 3335 alkotás készült. A vármegyei előzsűrizés alapján javasolt pályaműveket művészből, múzeumi és tűzvédelmi szakemberekből álló zsűri bírálta el.

A bírálat legfőbb szempontja az volt, hogy a kiírás tematikája, azaz a füstérzékelő szerepe mennyire hangsúlyos a rajzokon és egyéb alkotásokon, mindemellett a befektetett munkát, az egyéni látásmódot és a kreativitást értékelte a bizottság.

Komárom-Esztergom vármegyéből Videó kategóriában, a 11-14 éves korosztályból Maknics Zita Gizella és Erdősi Boglárka, a tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános iskola tanulói „Könnyen megelőzhető a baj” című alkotásukkal a dobogó második fokára állhattak fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában