Szeretetvendégség

2023.06.17. 16:00

Beiktatták a református lelkészt a felújított héregi templomban +fotók

Lelkészbeiktatóra és hálaadó ünnepi istentiszteletre hívták a megújult héregi református templomba a híveket. A gyönyörűen felújított templom tornya tavaly év végén kapott új sisakot, majd megújították a teljes homlokzati részt a párkányokkal együtt.

Kemma.hu

Gerecsei Zsolt (balra) nyújtotta át Papp Lászlónak, a gyülekezet közgyűlése alapján megválasztott lelkipásztornak a templom kulcsát és a pecsétet

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A templom ajtaja és udvarának kapuja is nyitva állt, hogy akik már nem fértek be, azok az udvaron felállított sátor alatt, kivetítőn követhessék az istentiszteletet. Egyházi énekek, imádságok után Gerecsei Zsolt, a Tatai Református Egyházmegye esperese, majd Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét.

Gerecsei Zsolt nyújtotta át Papp Lászlónak, a gyülekezet közgyűlése alapján megválasztott lelkipásztornak a templom kulcsát és a pecsétet. Mennyei erőt kívánt a beiktatott lelkésznek. A ceremónia előtt Vörös Gyula, a gyülekezet gondnoka elmondta: nagy pillanat ez a kis közösség életében. A negyven főt számláló csoport számára óriási csoda, hogy pályázat és adományok segítségével megvalósulhatott a beruházás és a gyönyörűen felújított templomba a jövőben a megválasztott lelkipásztor hirdetheti az igét.

Papp László családjával 2020 óta él Héregen, s áll a hívő emberek szolgálatában. Jól ismeri az itt élőket. Kedvesen fogadta már a ceremónia előtt a gyülekezeti házban a környező településekről érkező palástos lelkészeket, akik a beiktatása után egy–egy igével kértek áldást rá. Az istentisztelet után a templom melletti udvarban szeretetvendégségre hívták a megjelenteket.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában