Madármentés

2023.06.14. 15:34

Bajba jutott vörös vércséhez riasztották a tűzoltókat az esztergomi bazilikához

A hálóba akadt vörös vércsét egy nő vette észre, aki kétségbeesetten telefonált a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz.

G. D. V.

A madarat tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban egy bajba jutott vörös vércsén segítettek az esztergomi tűzoltók.

Egy kétségbeesett nő telefonált a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz, hogy az Esztergomi Bazilika falán lévő hálón egy vörös vércse lóg beakadva

– írták a posztban.

A helyszínre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa ért ki elsőnek, aki felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel. Az esztergomi hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre értek. 

bazilika vércse tűzoltók
Happy end lett a történet vége
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

A tűzoltók segítségével a madár hamarosan kiszabadult a hálóból. Ezután megnézték, hogy nincs-e eltörve a lába, vagy a szárnya, megitatták. A megmentett vörös vércse végül egy ornitológiai és egy színes gyűrűt is kapott, ezután engedték őt szabadon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában