Öt karika, öt pecsét

2023.06.14. 19:11

Az apukák előtt tisztelegtek, míg piknikeztek és sportoltak a bokodi családok

Immáron ötödik alkalommal tartottak családi piknikkel egybekötött apák napi rendezvényt a Dr. Nemere Zoltán Óvoda és Bölcsődében. Hivatalosan június harmadik vasárnapja az édesapák ünnepe, Markó Györgyi intézményvezető június 14-ére, szerda délutánra szervezte a sportos programokat.

Wágner Zsanett

Az együtt töltött percekkel az apukák előtt tisztelegtek, az öt pecsétes játékokkal pedig a névadó olimpikon személye előtt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Geszti Péter dallamaira gyülekezett mintegy harminc család a Dr. Nemere Zoltán Óvoda és bölcsőde udvarán, hogy részt vegyen a piknikkel egybekötött apák napi rendezvényen. Markó Györgyi intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és ismertette az öt állomásból álló feladatot.

Az együtt töltött percekkel az apukák előtt tisztelegtek az ötkarikás, jobban mondva öt pecsétes játékokkal pedig a névadó olimpikon személye előtt. Az intézmény 11 évvel ezelőtt vette fel a Bokodon született olimpiai és világbajnok vívó, dr. Nemere Zoltán nevét és azóta a sport jegyében telnek az intézmény mindennapjai. Vívás ugyan nem volt, de akadálypálya igen, valamint süteményevés, aszfaltrajzolás és képfelismerés, valamint az édesapák nyakában ülve kellett szívet akasztani az óvoda kerítésére.

Striffler Ákos volt az első, aki csaknem 20 perc leforgása alatt megszerezte mind az öt pecsétet. Így, tökéletes menetlevéllel és apukájával kézen fogva sétált az utolsó ponthoz, ahol kitöltötték a feladatok elvégzéséért járó emléklapot. A hatéves apróságot pillanatokon belül követte az ugyancsak nagycsoportos Willinger Patrik, aki büszkén írta alá, milyen ügyes apukája van.

A rendezvény végén piknikeztek az intézmény udvarán. Az óvoda 2007 óta működik a Fő utcában, tizenegy éve vette fel az olimpikon sportoló nevét, azóta sportprogramoknak rendszeresen teret ad az intézmény. Három éve bölcsőde is épült az udvarra. Jelenleg 97 gyermek jár az intézménybe, közülük 12 bölcsődés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában