Százmilliós keret

2023.06.26. 16:20

A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért.

Kemma.hu

Vármegyei cégek is rendszeresen pályáznak

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) arról számolt be, hogy a Családokért Felelős Államtitkárság 13. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására. A 100 millió forint keretösszegű pályázatra június 30-ig várják a jelentkezéseket - jelezték. A Családbarát Munkahely pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette – olvasható a közleményben.

Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidői táborok szervezése és szünidői fizetett szabadság bevezetése - sorolták. A pályázati felhívás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján érhető el, a pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek. A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól. A 2023-ban nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják.

Mint arról nemrégiben hírt adtunk, az elismerést Komárom-Esztergom vármegyéből több cég is elnyerte: a 2020-as pályázaton például a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. is nyert (2019 után ismét), de két évvel ezelőtt a T-Szol Zrt-t is elismerték családbarát filozófiájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában