Változatos programok

2023.06.20. 16:35

30. Nemzetiségi és Sörfesztivál lesz Környén július elején

Kemma.hu

Koncertek és bemutatók várják majd a látogatókat a harmincadik sörfesztiválon Környén. A kép tavaly készült

Forrás: kornye.hu

Július 7–étől 9–éig, péntektől vasárnapig szervezik meg a harmincadik nemzetiségi és sörfesztivált Környén, a sportpályán és környékén. Kézműves utca várja az érdeklődőket, ahol lesz üvegfúvás, fafaragás, kosárfonás a Tardoskeddi Élő Hagyományok Polgári Társulás közreműködésével, emellett textiltermékek, gyöngyfűzés, ásvány- és faékszerek, ajándékkavicsok. Lehet venni erdélyi csipkét, környei mézet, beton dísztárgyakat, lesz üveg–, tükör–, tojásgravírozás, gyöngyhorgolás és kerámiakészítés is.

A három nap műsorvezetője Varga Gergő, azaz Posti és Gazdag Kriszta lesz. A sörfesztivál valamennyi programja díjtalanul látogatható. 
Változatos programok várják a látogatókat. Pénteken délután fél hattól indul a koncertsorozat. Fellép a Hosszúlépés, a Dö’Loorien, a Shirley Band, majd éjjel a Nemazalány, végül hajnalig DJ Hubik szórakoztatja a nagyérdeműt. 

Szombaton reggel héttől zenés ébresztőt tart a Schemlinger Musikanten a településen, majd a sportpályán 9 órától indul az Auerhammer János Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Kupa. A tóparton reggeltől közben horgászverseny indul, délben gulyásparti lesz, majd kenuzás és kajakozás a környei tavon. 

A sportpályán, a nagyszínpadon délután fél háromtól csalogatja a vendégeket a Schemlinger Musikanten, majd 15 órakor lesz a megnyitó, s fellép a Környei és a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör, majd a Tardoskeddi Rozmaring Dalkör után a Szivárvány Táncegyüttes, s Herczog Ricsi, valamit BEBE lép színpadra. 

Este a tardoskeddi Premier zenekar, majd az Abba Sisters, a Guliver Gang, s a Neoton Família Sztárjai után lesz tűzijáték, s az utcabál a Die Eber Kapelle közreműködésével. 

A sportpályán délután gyerekeket várja játszóasztal játszómesterrel, virgonckodó játszópark, buborék játszóház, arcfestés, ágyú várfallal, zenevarázs (varázslatos zenés interaktív gyerekműsor bűvészmutatvánnyal), lufihajtogatás. A futballpálya mögötti területen pedig Airsoft Zone bemutató lesz. 

Július 9–én, vasárnap a Boldog II. János Pál pápa téren 11 órakor német nyelvű szentmise lesz a Római Katolikus Templomban, majd koszorúzás a Kitelepítési Emlékműveknél, s délben térzene a Saarer Drei zenekarral.  

A sportpályán, nagyszínpadnál délután fél háromtól lépnek fel az együttesek. Köztük  a Környei Magyar Dalkör, a Szinkron Tánccsoport Klub, a Zabszalma zenekar, a Magyar Operett Társulat, a Grácia hegedűtrió, majd délután Roy & Ádám, majd a Bon-Bon, s a KaDarKa Társulat láép színpadra. Este nyolckor Sheyla Bonnick songs of BONEY M műsorát láthatják, majd Dj. Dominique után éjjel fél tizenegykor az EnterTrain zenél. 

A Sportpályán állatsimogató, bűnmegelőzési sátor, rendőrtoborzás, a kézilabda pályán 16.20–tól Gyémánt Kempo SE bemutató is lesz.  

 

 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában