Teszt

2023.05.05. 17:32

„Úristen!” – megkóstoltuk a Valmar-burgert, és most elmondjuk, milyen (videó)

Mintha ott lett volna Marics Peti és Valkusz Milán is délben, a tatabányai gyorsétterem teraszán. Elvégre, a Valmaros fiúk kedvencét ettük. Kapkodtuk a fejünket, készült néhány fotó, és már énekeltük is a jól ismert slágert – jó ebédhez szólt a nóta.

Wágner Zsanett

Hamarosan lehull a lepel

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Úristen!

– jött a stílszerű felkiáltás, mielőtt megszabadítottuk volna csomagolásától a hamburgert. A méretekből már sejteni lehetett, hogy emberes adaggal állunk szemben. Az összetevőkről ekkor még fogalmunk sem volt. De úgy gondoltuk, minden falat mellé felidézünk egy-két ismert dallamot is. A YouTube se kellett hozzá, ment az fejből is. Jöjjön hát a Valmar King, harapjunk bele!

Valmar King hamburger
Kibontva is hatalmas
Fotó: S. G. / Forrás:  24 Óra

De mi is történt pontosan? Marics Peti és Valkusz Milán bizonyára egy koncertekkel teli „Rövid éj” után becses nevüket adták kedvenc gyorséttermük legújabb fogásához, és közösen hoztak össze egy fullos burgert. Aztán néhány nappal ezelőtt piacra dobták a legjobb szendvicset a világon. Legalábbis a fiúk szerint.

Az biztos, hogy a pirított baconnal és hagymával megszórt grillezett marhahús nagyon adja. Amit végül megbolondít néhány szelet uborka, hogy aztán két szelet cheddar zárja a király falatokat.

Valmar King hamburger
Összhangban vannak az ízek, nem hiába zenészek a fiúk
Fotó: S. G. / Forrás:  24 Óra

A koronát mégis az elképesztő ízkombináció teszi fel: a bacon-majonéz kombó. Igaz, a hagymakarikák is komolyan beszállnak a jóllakottság-érzetbe. És ennyi. Finom, és jó gyorsan eltelít. Félig bírja egy szusszal az ember lánya, aztán nem ráadásért, hanem a szünetért könyörög.

Híres étkek és névadók
Kétségtelenül jó húzás a saját burger. Lehet vele villantani. A könnyűzene első hazai sztárjai a Valmar-os fiúk, akik ételhez adták a nevüket, de nem ők az egyetlen híres „névadók”.
Ott van a Jókai-bableves, a Gundel-palacsinta, az Eszterházy-rostélyos, de Orbán Viktor kormányfőről is neveztek el pizzát, a március 15-i kiskőrösi beszéde apropóján. Sőt, vármegyénkből is tudunk sorolni néhány példát. Tavaly év vége óta komáromi specialitás a Jókai-palacsinta, de Oroszlányban kapható Piedone-tál, amit Bud Spencer ihletett, a kecskédi étlap pedig a Viktor kedvencét hirdeti – a közhiedelemmel ellentétben azonban a fogás „csak” a szakács kedvence.

„Éget a nap” – a teraszon, és a meleg sem segít, hogy jobban csússzon a burger. Ha a whiskey nem is, de kóla az jöhet hozzá, mint ahogyan a „Magány vagány” című dalban énekli a banda.

Valmar King hamburger
Még egy kép gyorsan, mielőtt eltűnik
Fotó: S. G. / Forrás:  24 Óra

De érdemes lefordítani a számok – nem zeneszámok – nyelvére is a szendvicset! Egy méretes példány ugyanis csaknem 1100 kalória. A gasztrorajongóktól elnézést, de csak annak ajánlott, aki utána egy jó kis koncerten leugrálja a zsíros falatokat. Mondjuk egy Valmar koncerten...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában