Mit használjunk?

2023.05.29. 15:09

Tuti tippek a tatabányai szappanbirodalomtól: auramutogató chilitől a hőség elleni védelemig

Hirtelen zuhant ránk a csaknem harminc fokos nyári meleg. Bőrünk ki van téve a napsugaraknak, a szélnek, az izzadásnak. Milyen módon óvhatjuk a külső hatásoktól – erre kerestük a választ Molnár–Kerekes Tímeától, a tatabányai szappanbirodalom vezetőjétől.

Kemma.hu

Nemcsak kézmosásra ajánlja termékeit Molnár-Kerekes Tímea. A természetes anyagokat tartalmazó szappanok az egész testre használhatóak

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A kis üzlet egyik sarkában sorakoznak a natúr készítmények. Az üzletvezető gyártja a termékeket, így magabiztosan sorolja, hogy melyek, milyen összetevőket tartalmaznak, és mikor, melyiket javallott használni. 

– A sok olivás szappanom kifejezett piperekészítmény. Kilenc illatban érhető el. Virágos, friss, férfiaknak is készítek ebből a termékből. Az egyik kedvencem a gyöngyvirág illatú – részletezi Tímea. Hangsúlyozta: nemcsak kézmosásra ajánlja termékeit. A természetes anyagokat tartalmazó szappanok az egész testre használhatóak. Jobb a tisztító hatásuk, mint a tusfürdőké, s nincsenek benne káros összetevők. Nem szárít, hanem felfrissít. 

A natúr kecsketejes szappanokat is bátran ajánlom, s ezek is többféle összetevőkkel érhetőek el. Létezik kakaóvajas, amelyet a normál bőr mellett sokan viszik még pikkelysömörre is. Kakaóvajon kívül seavaj és ricinusolaj is van benne, amelyet a kecsketej zsírossága egészít ki.

Az extra száraz bőrre a körömvirágos készítményeket ajánlja Tímea, de kerülnek elő a polcról fekete szenes, kávés és chilis szappanok is. 
– A chilis készítménnyel az ember aurája érezhetővé válik – mondja az üzletvezető. – Fürdés után bizsergető melegséget lehet érezni tőle. Bátraké ez a termék.

A fekete, kecsketejes szappan orvosi szénporral készül, amely kiváló a pattanásos, zsíros bőrre. Dörzsi termékeket is forgalmaz a tatabányai üzlet vezetője. Az egyik mákot tartalmaz, s a növény gömbölyű szemcséi lágyan tisztítják a bőr felső rétegét. Az őrölt kávét tartalmazó szappanokkal valamivel erősebb hatást lehet elérni. Mindkettő használható akár az egész testen. 

Tímea erősen sminkelt arcra is javasolja a luffát tartalmazó szappanokat. Ezek egyik összetevője a citromfűolaj, s segítségével megújulhat a felső hámréteg. A sok gyógyszappan mellett most nagy sikere van a dekorációs, színes termékeknek is. Ezernyi színes szappan és fürdőbomba ajándékcsomag sorakozik a polcokon. 

A tanév végén sokan dekorációs szappanokból összeállított csokrokkal ajándékozzák meg a pedagógusokat. Csokorban, egy–egy szál virágként is átadható, de van kis könyvecske és ceruza formában is. Készítek boxokat, de össze is lehet válogatni a termékeket igény szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában