Május 1.

2023.05.01. 15:45

Több mint ezren vettek részt a dorogi felvonuláson +fotók

Rengetegen voltak kint az idei május elsejei felvonuláson Dorogon.

Kemma.hu

Dr. Tittmann János (középen) vitte Dorog zászlaját

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Több mint ezren vettek részt a hagyományos május elsejei felvonuláson, melynek résztvevői rendőri biztosítás mellett a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának felvezetésével haladtak végig az útvonalon. A menet a Hősök teréről indulva a Bécsi út, Mária utca, Köztársaság út érintésével érkezett meg az Otthon térre, ahol sörrel, üdítővel és virslivel kedveskedtek a felvonulóknak. 

Dr. Tittmann János polgármester a helyszínen elmondta, hogy a munka, a szórakozás és a pihenés viszonyát már az 1800-as évek eleje óta próbálják vitatni. Említette, hogy 1955-ben, XII. Piusz pápa Dorog védőszentjére, Munkás Szent Józsefre emlékezve katolikus ünneppé vált május elseje. Reméli, hogy ez a nap mindig alkalmas lesz arra, hogy a munkájukból élők együtt, jól érezzék magukat. A felvonuláshoz egyébként a városi és nemzetiségi önkormányzatok mellett nyugdíjas klubok, egyesületek, intézmények, vöröskereszt dorogi szervezete képviselői, sőt még számos kisgyermekes család és volt bányászok is csatlakoztak.

Címkék#május 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában