Ítélkezés

2023.05.17. 21:59

Szigorúbb ítéletek az állatvédelemnél: összefogtak a hatóságok és a civil szervezetek

Állatvédelmi kerekasztal-beszélgetést tartottak a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatalban, ahol többek között az állatokkal nem megfelelő bánásmód szigorúbb elítélését is tárgyalták.

Sz.N.

Dr. Kancz Csaba főispán szerint is büntetendő, ha valaki nem bánik megfelelően az állatokkal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Állatvédelmi kerekasztal-beszélgetést tartottak a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatalban, amelyen Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba főispán, valamint a hatóság és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek képviselői vettek részt.

– Nagyon örülök, hogy már a bírósági gyakorlatban is megjelennek azok a szigorú ítéletek, amelyek alátámasztják azt, hogy az állatokkal való nem megfelelő bánásmód igenis büntetendő – emelte ki dr. Kancz Csaba főispán.

A helyi közéleti szereplők a civil szervezetekkel karöltve több mint hat éve szerveznek szemléletformáló programokat.

– Akkor tudok jó képet alkotni, ha minden vármegyébe ellátogatok. Azt el tudjuk mondani, hogy más-más kihívásokkal szembesülünk. Azt is mindig elmondjuk, hogy akkor lehet egy vármegyében sikeres az állatvédelem, ha a képviselők, a hatóság, a rendőrség és a civil szervezetek együttműködnek – emelte ki Ovádi Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában