Megható

2023.05.29. 14:01

Sok szórakozás, úszás és derű a hosszú élet titka Oroszlány legidősebb lakója szerint

Oroszlány legidősebb lakóját köszöntötték: 105. születésnapja alkalmából kopogtatott Rajnai Gábor alpolgármester Széles Lászlóné Kati ajtaján, az Idősek Otthonában. Az ünnepelt a város ajándéka mellett virágcsokrot is kapott.

Kemma.hu

Kati néni 1918. május 26-án született. Gyermek és ifjúkorát Tatabányán töltötte, az úgynevezett VII-es telepen, a Muskátli utcában. Itt sok barátot szerzett, akikkel aztán hosszú évtizedekig tartotta is a kapcsolatot, amíg ők mind végleg el nem távoztak - írja az oroszlany.hu.

A honlap szerint Kati néni a MÁK (Magyar Általános Kőszénbánya) gépírójaként dolgozott, ott ismerkedett meg férjével, akivel 1963-ban költözött a bányászvárosba. Mint mondta, nagyon megszerette a várost, új barátokra talált. Egy gyermeke van Beatrix, aki nagyszerű unokával ajándékozta meg, az unoka pedig három dédunokával gazdagította a családot.

Az ünnepelt hamiskás mosollyal elmondta, hogy a hosszú élet titka nagyon egyszerű: „Sok szórakozás, úszás és derű, az élethez való pozitív hozzáállás. Örömmel kell megélni mindennapjainkat!”

Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában