Nemzetiségi Falunapok

2023.05.27. 06:23

Seprűtánc, foci és gálaműsor is volt a somlói falunapon

Változatos programokat kínált a családoknak a XIII. Vértessomlói Nemzetiségi Falunapok az iskola környékén és a sportpályán. 

Sugár Gabi

A falunap kicsinek, nagynak is élmény volt

Forrás: vertessomlo.hu

A gyerekeket retro vidámpark, ugráló vár, cselgáncsbemutató, mini tűzoltóverseny, vöröskeresztes plüss zsákbamacska várta. Töretlen népszerűségnek örvendett az arcfestés, a csillámtetkó, a kézműves vásár, és akinek kedve támadt, a különböző állomásokon kipróbálhatta, milyen ügyes például seprűtáncoltatásban.

Parázs hangulat kísérte kora délután az ifjúsági labdarúgócsapat meccsét a Bakonysárkány ellen. A csapatok egygólos vendégvezetéssel fordultak, majd a második félidő elején büntetőből újabb gólt szereztek a bakonyiak. A házigazdák előbb akcióból szépítettek, majd 11-esből egyenlítettek, és a játékidő lejárta előtt 18 perccel újabb góllal megszerezték a vezetést. 

A délutáni gálaműsor résztvevőit Somlói Zsuzsanna, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte. A legkisebbek, a gyermekcsoport és az óvodások még csetlő-botló előadásukkal csaltak mosolyt az arcokra, és ahogy érkeztek előbb a kicsivel, később az évekkel, évtizedekkel idősebbek, úgy vált érzékelhetővé, láthatóvá a könnyednek tűnő mozdulatok, énekek mögötti sok-sok éves gyakorlás, tapasztalat.

A különböző korosztályú táncosok mellett énekeivel színesítette a gálaműsort a Pusztavámi és a Vértessomlói Német Nemzetiségi Dalkör, valamint két igazán tehetséges, negyedikes tanuló, Könyves Janka és Tassi Zalán, azaz Liese és Heinrich.

A gálát követően a Schemlinger Musikanten húzta a talpalávalót, majd a rendezvényt vasárnap ünnepi szentmise és hangverseny zárta a zeneiskola tanárai, diákjai közreműködésével.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában