Hazavárják

2023.05.11. 17:27

Papagájért pénzjutalom: 9 napja nincs meg Dugó, a tatabányai kóbormadár

Majd' 10 napja keresik Tatabánya-szerte Dugót, vagy ahogy gazdája hívja: Pipit. A tovarepült álarcos törpepapagáj családja most díjat ajánlott fel annak, aki megtalálja és visszaadja a különleges csavargót

G. D. V.

Dugó igazi családtag, hat unoka várja vissza a nagymamához

Forrás: beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, két papagáj is eltűnt május 2-án, kedden Tatabányán. Mindkettőt a Facebookon kezdte el keresni a családja.

A Kemma.hu Pipi, a törpepapagáj gazdáival beszélt. Mint megtudtuk, a madár a hirtelen jött eső nagy robajától ijedt meg és szállt el gazdája, Judit válláról. A madár egyébként Olaszországba készült nyaralni a családjával, akik azóta is minden követ megmozgatnak, hogy megtalálják szárnyas kedvencüket.

A sors fintorra, hogy Dugó gazdái kedvencük keresése közben már három másik papagájról is hírt kaptak, akiket szabadon láttak a városban. Az egyik pont az a sárga hullámospapagáj volt, akit szintén a közösségi oldalon kerestek. A szárnyast be is fogták és visszavitték a családjához. Azonban Pipiről azóta sincs semmi hírük, így most úgy döntöttek, hogy pénzjutalmat ajánlanak fel annak, aki szeretett madaruk nyomára vezeti őket. 

Vassné Noszik Nikolett, a papagáj gazdájának lánya a Kemma.hu-nak elmondta, hogy utoljára múlt hét kedden este 18.05-kor látták Dugót a bánhidai Jókai utcában. Az a gyanújuk, abban reménykednek, hogy valakihez odarepülhetett vagy valakihez berepülhetett. 

– A ragadozó madár, macska opcióba bele se merünk gondolni. Dugó nagyon okos, a kisgyereket különösen szereti, emberi ételt szívesen eszik, így el tudjuk képzelni, hogy valakihez odarepülhetett pár falatért – vélekedett Niki, aki azt kéri, ha bárki  látta vagy halott a papagájról, esetleg befogadta, értesítse őket. 

– Pipi igazi családtag, amióta eltűnt, mindenki nagyon szomorú nálunk, anyukámnak és a gyerekeknek is nagyon hiányzik. Szeretnénk visszakapni, hogy a tervek szerint eljöhessen velünk az olaszországi nyaralásra. Nélküle nem tudnánk élvezni a kikapcsolódást. Nem akartunk összeget írni, hogy számszerűsítsük mennyit is ér nekünk Pipi, de nem pár ezer forintot szánunk a megtalálójának– tette hozzá Niki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában