Hazajutott

2023.05.04. 15:19

Megkerült az egyik Tatabányáról eltűnt papagáj, Dugót azonban még keresik

Sikeresen hazakerült a két elveszett tatabányai papagáj közül az egyik. A sárga hullámos papagájt Dugó, alias Pipi gazdái fogták be és vitték vissza otthonába. Saját kedvencüket azonban még mindig keresik. Nagyon hiányzik nekik a szárnyas családtag, akivel közös olaszországi nyaralást is terveztek.

G. D. V.

Újra párja mellett lehet a sárga hullámospapagáj

Forrás: beküldött

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, két papagáj is eltűnt május 2-án, kedden Tatabányán. Mindkettőt a Facebookon kezdte el keresni a családja.

A Kemma.hu Pipi, a törpepapagáj gazdáival beszélt. Mint megtudtuk, a madár a hirtelen jött eső nagy robajától ijedt meg és szállt el gazdája, Judit válláról. A madár egyébként Olaszországba készült nyaralni a családjával, akik azóta is minden követ megmozgatnak, hogy megtalálják szárnyas kedvencüket.

Amikor szóltak nekik, hogy láttak az egyik játszótéren egy papagájt, Dugó gazdái azonnal autóba pattantak, és mentek is a megadott címre. Azonban saját kis az álarcos törpepapagájuk helyett a Réti utcából elrepült sárga hullámos papagáj fogadta őket békésen áldogálva a játszótéren. 

– Pont ott volt, ahol írták, a játszótéren. Odagurultunk, remélve, hogy Dugó az. De sajnos nem ő volt, viszont azonnal felismertük, hogy a másik eltűnt tatabányai papagájra találtunk rá. Szerencsére leszállt a földre, és közel engedett magához, így egy kabátot rádobva elkaptuk. Először hazavittük magunkhoz, és enni adtunk neki. Közben felhívtuk a gazdáját, aztán már már vittük is nekik haza. A hölgy majdnem elsírta magát, amikor átadtuk neki. Már vissza is került a párja mellé, aki nagyon szomorú volt nélküle – mesélte Vasasné Noszik Nikoletta, Dugó gazdájának lánya, aki ajándékba vette 1,5 éve a papagáj édesanyjának.

Természetesen a család nem adja fel Pipi keresését, és bíznak abban, hogy kedvencükkel együtt utazhatnak majd el júniusban Olaszországba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában