Tájékoztatás

2023.05.13. 09:12

Komárom és Esztergom között 1 órát is késhetnek a vonatok a Tour de Hongrie miatt

Szombaton délután az áthaladó kerékpárosok miatt fennakadásokra kell készülni a vonattal és a busszal közlekedőknek is.

Kemma.hu/MTI

Ahogy arról már beszámoltunk, a Tour de Hongrie negyedik etapjának útvonala vármegyénket is érinti, ezért szombaton több útszakaszon is lezárásokra, korlátozásokra kell számolni. A verseny azonban nem csak az autók közlekedését, hanem a tömegközlekedést is korlátozza. A kerékpárosverseny miatt késésekre kell számítani szombaton a székesfehérvári, valamint a Komárom és Esztergom közötti vasútvonalakon; a korlátozások a Volánbusz számos járatát is érintik, tudatta a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint szombaton 11 órától 12 óráig a székesfehérvári vonalon Tárnok és Martonvásár között a Tour de Hongrie országos kerékpárverseny miatt - a versenyzők biztonsága érdekében - a mezőny elhaladásakor Tárnokon lezárják a Dózsa György úti vasúti átjárót. A székesfehérvári G43-as és Z30-as személyvonatok, a Göcsej, Tópart és Balaton InterCity-k és a tapolcai sebesvonatok zavartalanul közlekedhetnek, de előfordulhat pár perces várakozás Tárnokon, illetve Martonvásár állomáson - jelezték.

A Komárom és Esztergom közötti vonalon, Nyergesújfalu és Tokod állomás között, a Tát megállóhelynél lévő vasúti átjárót lezárják, emiatt várhatóan 13.22-től 13.35-ig a vonatoknak várakozniuk kell. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárverseny miatt szombaton több térségben is korlátozást vezetnek be, amelyek a Volánbusz számos menetrend szerinti járatát is érintik. Egyes járatok nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában