Figyelem!

2023.05.11. 11:12

Bő 60 kilométernyi utat zárnak le szombaton Szomortól Dobogókőig

Jelentős lezárásokra kell számítani a szombaton vármegyénken áthaladó kerékpárosok miatt több úton is. A rendőrök fontos kéréseket fogalmaztak meg.

Kemma.hu

Immáron 44. alkalommal rendezik meg a Tour de Hongrie versenyét, amelynek negyedik versenyetapja a hétvégén vármegyénk területén is áthalad. A kerékpárosok miatt megyénk több útján is lezárásokra kell számítani, amelyről a rendőrök közleményben adtak tájékoztatást.

A versenyzők várhatóan május 13-án 12 óra 30 perc és 14 óra óra közötti időben érkeznek megyénk területére, majd haladnak a 4. szakasz dobogókői célja felé. A 40 ország 132 kerékpárosa egyes szakaszokon akár a 90 kilométer/órás sebességet is elérhetik, így jelentős biztonsági intézkedésekre van szükség a balesetek elkerülése érdekében. A versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Az útkereszteződésekben a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a polgárőrség segítségét is igénybe véve a forgalmat irányítani fogják.

A verseny IV. szakaszának mintegy 206 kilométer hosszú útvonalán a mezőny 11:15-kor Martonvásárból rajtol, majd a 1105-ös számú úton, Zsámbék irányából 12:50 körül érkezik megyénkbe, és a Szomor – Bajna – Tát útvonalon, a 10-es, a 117-es és a 11-es számú főút igénybevételével előre láthatólag 13:40-kor érkezik Esztergomba. Innen a Táti út - Hősök tere - Terézia út - Dobogókői út- 1111-es számú úton haladva várhatóan 14.00 óra körüli időben hagyják el vármegyénket, majd egy Pest vármegyei kis kör után Dobogókőn érnek célba.

A 4. szakasz útvonala
Forrás: https://www.tourdehongrie.hu/

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy május 13-án reggel 8 órától a verseny útvonalán megállási tilalom lesz érvényben. Ez az intézkedés érinti az 1111-es számú út Esztergom – Dobogókő közötti szakaszát is. A tiltott helyen parkoló, megálló autókat a rendőrök elszállítják. Továbbá, a verseny útvonalán, az érintett napon 12-14 óra között teljes pályás útlezárásra kerül sor, melynek időszaka a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A rendőség felhívja a figyelmet, hogy a forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek egyórás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

További fontos kérések a rendőrségtől:

  • A verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.
  • A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.
  • A Dobogókő környékére kirándulók ne feledkezzenek meg a megállási tilalom betartásáról, mert a versenyútvonalon várakozó járműveket a rendőrség elszállíttatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában