Állatok

2023.05.21. 12:22

Itt a nap legaranyosabb videója: pótmamaként vigyáz az árva cicákra a környei németjuhász

Vénusz féltő figyelemmel és odaadó gondoskodással vigyáz a két árva kiscicára

Kemma.hu

Néha furcsa barátságokat hoz az élet. Most is ez történt Környén, ahol egy család két megárvult pár hetes cicát fogadott be. A Tiszta Szívvel az Állatokért Egyesülethez került két, még anyatejes cica, akinek sürgősen szoptatós cicamamát kellett keresniük. Szerencsére gyorsan jött a segítség és a kis árvák pár óra múlva már az új otthonukban bújhattak pótcicamamájuk és négy tejtestvérük mellé.

Azonban a család tagja egy másik furcsa, szőrős, a cicababákhoz képest hatalmas szerzemény is, aki az első pillanattól kezdve pótmamaként vigyázott a kicsikre. Ő Vénusz, a németjuhász, aki mint kiderült imádja a cicákat – persze nem megkergetni, hanem hozzájuk bújni. Zádoriné Csordás Valéria, az alapítvány kurátora a Kemma.hu-nak elmondta, hogy Venusz szívesen átveszi a cicamamitól a kicsik gondozását, ha elfárad, vagy pont sétálni támad kedve. Sőt, a németjuhász sokszor a cicák helye mellett ül és féltőn figyeli minden mozdulatukat.

– A cicamami négy saját kölyke úgy két héttel nagyobbak az árva cicáknál, így külön kell etetni őket, nehogy elnyomják a nagyobbak. Ilyenkor Vénusz vigyáz a cicákra, odabújnak hozzá, ő pedig gondosan nyalogatja, szeretgeti őket, vigyáz rájuk. Ha pedig elkóborolnak a fészekből azonnal összeszedi őket és visszaviszi a kuckóba. Úgy gondoskodik róluk mintha a saját kölykei lennének – mondta Valéria. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában