Jó cél

2023.05.01. 16:15

Ismét a jó cél vezérelte az embereket a nyergesújfalui jótékonysági bolhapiacon

Idén először állított fel egy nagy sátrat az Esztergom-Bajóti Karitász Régió városi csoportja Nyergesújfalun. A döntő többségben asszonyok, lányok alkotta csapat szombaton délelőtt segítő szándékkal érkező vásárlókat várt jótékonysági bolhapiacára.

Kemma.hu

Sok jó ismerős köszönthette újra egymást örömmel

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A templom árnyékában, a Szent Mihály Katolikus Plébánia udvarán az idén először állított fel egy nagy sátrat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segítő szervezeteként működő Szent Erzsébet Központhoz tartozó Esztergom-Bajóti Karitász Régió városi csoportja. A döntő többségben asszonyok, lányok alkotta csapat szombaton délelőtt segítő szándékkal érkező vásárlókat várt jótékonysági bolhapiacára. 

Az asztalokon sorakozó kínálatot próbáltuk jegyzetelni, de gyorsan rájöttünk, hogy a déli harangszóig sem végeznénk a listával. Többségében gyermek méretekben remek állapotú ruhák, illetve a felnőtteknek fogasokra akasztott dzsekik, továbbá textíliák, szép, jó állapotú játékok, műszaki tárgyak, háztartási eszközök, retró, illetve antik porcelánok is késztettek mindenkit nézelődésre. A kínálatot adakozók ajánlották fel, vitték el csütörtök délutánonként a helyi Karitász-csoport plébániai bázisára, amelynek ajtaja a templom felől nyílik.

A sátorban nézelődők, vásárlók között sok volt az olyan anyuka, aki gyermekével érkezett, illetve az unokájára ruhát próbálgató nagymama. Üde színfolt néhány nagypapa, aki fiú unokájával vette szemügyre a kínálatot. Nem a ruhák asztalain. Sok, egymást régen látott ismerős tudott egy kicsit elbeszélgetni. Egy, a városból már jó pár éve elköltözött nyergesi férfi horgászni érkezett a Pap-Dunára. Miután leparkolt a templom árnyékában, a hangokat hallva, benézett a plébánia udvarára. Sok régi ismerőssel találkozott szép emlékeket idézve. Egy-egy bolhapiac erről is tud szólni.

Segítenek
Egyházi jogi személyiségű, közcélú, humanitárius szervezet a katolikus Karitász, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján. Munkáját a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg. Tagjai a szeretetszolgálatot közösségben gyakorolják, várják az újabb jelentkezőket is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában