Balesetveszélyes

2023.05.19. 14:00

Fotón a tatai zebra, ahol nem csak a kocsid kereke, a lábad is lazán kitörik

A vasútállomás kereszteződősében található zebra több szempontból is veszélyes, de most egy újabb szempont jelent meg, amit olvasónk a saját bőrén tapasztalt.

Kemma.hu

Hatalmas luk tátong a gyalogátkezelő közepén

Forrás: Kemma.hu

Tatának már van okoszebrája, de akad a városnak még egy „különleges” gyalogosátkelője. Láttatok már olyan zebrát, aminek a közepén egy hatalmas gödörméretű kátyú díszeleg? Nos, mi sem, de egy olvasónk megmutatta, hogy bizony ilyen is létezik, ráadásul itt, Tatán.

Sokak számra ismert és használt gyalogosátkelő az 1-es főút belterületi szakaszán, a vasútállomás kereszteződésénél található zebra. Az állomásra gyalog érkezők vagy onnan hazafelé gyaloglók sűrűn használják. De nem csak a gyalogos forgalom, az autók is sűrűn szelik át napi szinten, hiszen az 1-es úton fekszik. Egyébként a főút kezelője és karbantartója a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ennek a zebrának a „különlegességére” hívta fel a figyelmet olvasónk. Elmesélte, hogy minap a vasútállomásról tartott gyalog hazafelé, amikor átkelt ezen a zebrán. Arra azonban nem számított, hogy nem csak arra kell figyelnie, hogy az autók biztonságosan meg is adják számára az elsőbbséget, hanem arra is, hogy ne törje ki a lábát. Ez nem is sikerült neki, egy bokaficam és esés lett a jutalma. Mint mondta, a Tatára vezető oldalon akkora kátyú éktelenkedik az átkelő közepén, amiben nem csak az ember lába, de a kocsik kereke is el tud tűnni. Szerencséjére a történtekkor nem volt nagy a forgalom, így attól nem kellett tartania, hogy egy figyelmetlen autós a földön fekve el ne üsse.

Olvasónk ebben a kátyúban esett el átkelés közben
Olvasónk ebben a kátyúban esett el átkelés közben
Forrás: Kemma.hu

Története hallatán mi is megnéztük a helyszínen a szóban forgó zebrát. Valóban, olyan gigakátyú hasította ketté az átkelőt, amire nem mondhatnánk, hogy ne lenne életveszélyes. Ebben a gödörben az ember valóban simán kitörheti a lábát. Szemléltetés képen mi is beleléptünk a kátyúba. Ezzel az akadállyal megspékelve még veszélyesebb ez az átkelő. Éjszaka nincs kivilágítva, így ha akkor történik baleset egy gyalogossal, az még nehezebben észrevehető az autósok számára.

Olyan mély volt a kátyú, hogy a bokánk fölé ért
Olyan mély volt a kátyú, hogy a bokánk fölé ért
Forrás: Kemma.hu

Apropó autósok, nekik is komoly károkat okozhat ez a gödör. Péntek reggeli ottjártunkkor több sofőr is belehajtott a kátyúba, amit elég hangos csattanások kísértek. Pár ilyen találkozás a gödörrel és biztos, hogy a kocsi kereke sem marad a helyén. Csak azt tanácsolhatjuk, ha arra jártok, gyalogosként és sofőrként is kiemelten figyeljetek. 

Bejelentés
A Közút honlapján bejelentés tehető ilyen esetek során. A közútkezelő weboldalán nem csak útburkolati hibáról, károkról is tehetünk bejelentést. A felületen a megye kiválasztása után név és emailcím megadását követően megadhatjuk a bejelentés típusát valamint azt, hogy a problémával lakott területen belül vagy kívül találkoztunk. A felületen képek csatolására is van lehetőség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában