Tájékoztatás

2023.05.03. 10:00

Csalásokra is felhívták az idősek figyelmét Dorogon

Baleset- és bűnmegelőzési témában tartott tájékoztatást a közelmúltban a Dorogi Rendőrkapitányság a Városi Nyugdíjas Egyesület tagjainak a Dorogi József Attila Művelődési Házban.

W.P.

Az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről is szó volt a rendőrség tájékoztatóján

Forrás: dorog.hu

 A város honlapján írt beszámoló szerint Cserődi Péter rendőr százados, a Dorogi Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottságának titkára tartott előadást elsőként a mintegy 40 érdeklődőnek, a 2022. évben történt gyalogosokat érintő közúti közlekedési balesetekről.

Elhangzott, hogy a tavalyi évben ugrásszerűen megnövekedett a gyalogosok által okozott közlekedési balesetek száma, melyeket szinte kivétel nélkül 70 év feletti személyek idéztek elő. Volt olyan is, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, a szabályosan átkelő 80 éves gyalogost, egy 81 éves gépjárművezető ütött el. A legidősebb érintett egy 90 éves hölgy volt, aki a parkoló gépjárművek takarásából lépett ki váratlanul az úttestre, emiatt a 68 éves gépjárművezető a balesetet már nem tudta elkerülni.

Az előadás második felében Molnár Gábor rendőr főtörzsőrmester, a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója, valamint Brassói Gabriella rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály előadója tartott tájékoztatót. Szóba kerültek az időskorúakat leginkább érintő vagyon elleni bűncselekmények, az internetes csalások, a trükkös lopások is. Kiemelt témakörként arról beszéltek az érintetteknek, hogy hogyan kerülhetik el azt, hogy áldozattá váljanak. Molnár Gábor rendőr főtörzsőrmester beszámolt arról, hogy több esetben milliós értékben csaltak ki az elkövetők az időskorúaktól elsősorban pénzt, vagy ékszereket.

A következő előadás május 9-én 15 órakor lesz a művelődési házban, melyre szintén várják a nyugdíjas egyesület tagjait. Cserődi Péter rendőr százados a dorog.hu-nak elmondta, hogy a térség összes településére szeretnének eljutni, a cél az, hogy a környéken élők közül minél kevesebben váljanak közlekedési baleset részesévé, valamint bűncselekmény, csalás áldozatává.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában