Füzitői-napok

2023.05.29. 17:01

Bekéné Magyar Melinda kapta a díszpolgári címet Almásfüzitőn +videó

Három napon át kínáltak programokat a település lakói számára Almásfüzitőn. A XXIX. Füzitői Napok keretében elismeréseket adtak át, kiállítás, gyerekprogramok, és koncertek is várták az érdeklődőket. A díszpolgári címet Bekéné Magyar Melinda kapta.

Körtvélyfáy Dina

Popovics György, Bekéné Magyar Melinda, Beró László és dr. Szeidl Bernadett jegyző

Forrás: Facebook

Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Török Tímea intézményvezető elmondta, az első napon kiállításmegnyitót rendeztek a könyvtárban. Nagy Judit zománcművész létábrák című tárlata nyílt meg. Mint mondta, Judit a településről származik, az esemény pedig nem szabványos megnyitó volt. Az alkotó maga mesélt az életéről, munkáiról, végigvezette az érdeklődőket képei között, amelyeket június 15-ig lehet megtekinteni a Könyvtár Galériában.

A következő napon táblákat avattak, emléket állítva a füzitői óvodák vezetőinek, a volt Napsugár Óvoda, és a Sün Balázs Óvoda falán. Az eseményen az egykori intézményvezetők, óvónők is részt vettek, majd fogadáson köszöntötték őket. A délután már a kicsikről szólt, ugyanis gyereknapi programra invitálták a családokat. A gyerekeket négy helyszínen várták ügyességi feladatok: a bölcsődében, a Petőfi téren, az óvodában, illetve az azaumi játszótéren.

A feladatok elvégzése után tallérokat kaptak, amelyeket zsákbamacskára lehetett beváltani. A zsákbamacskát a Vöröskereszt, magánszemélyek és képviselők ajánlották fel. Azaumban a helyi közösség nagymamái és egy lelkes fiatalember mintegy 250 palacsintát sütött a gyerekeknek, hogy megvendégeljék őket a játék után, illetve az óvoda dolgozói és a szociális alapellátási intézmény is segített. Később az Aranykapu zenekar adott koncertet.

Húsz éven át irányította a település kulturális életét
A színpadi programok előtt díjakat is átadtak azoknak, akik sokat tettek a településért. Bekéné Magyar Melinda Almásfüzitő díszpolgára lett. Az elismerést Popovics Györgytől, a vármegyei közgyűlés elnökétől és Beró László polgármestertől vehette át. Bekéné Magyar Melinda nyugdíjba vonulása előtt mintegy húsz éven át irányította a település kulturális életét, és vezette a művelődési intézményt.
Tápai Mihály korábbi képviselő és alpolgármester Almásfüzitő Községért emléklapot kapott, míg Orot Istvánt (Király Zsiga-díjas népi iparművész) polgármesteri dicséretben részesítette a képviselő-testület.
Popovics György ezt követően átadta a polgármesternek pendriveon a Vármegyejáró: Almásfüzitő című filmet is, amely a megyei identitás program keretében készült.

A harmadik napon főzőversennyel indult a nap, majd György László Giorgio várta a fiatalokat hangszersimogató foglalkozására. Később a We know tánciskola adott műsort, a gyerekek pedig az eseményre kilátogató rendőrautóba és tűzoltó járművekbe is beszállhattak. A habparti sem okozott csalódást senkinek, kicsiknek és nagyoknak is bőven jutott a habból. Bemutatót tartott a Dogland Kutyaiskola, majd egy szárligeti western tánccsoport tanított lépéseket a közönségnek.

Volt operettműsor, fellépett Szabó Ádám harmonikás, majd az idei a Dal 2023 döntőse, a tatai Quack zenekar. A nap legjobban várt fellépője az Ámokfutók volt, Kozso érkezésére szinte teljesen megtelt a rendezvénysátor. Kozso szívesen fotózkodott, megénekeltette a lelkes közönséget is, illetve a Kemma.hu nézőinek is üzent, mutatjuk videón: 

Az este a koncert után sem ért véget, retro diszkóval zárultak a programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában