Helyi közélet

2023.05.31. 16:27

Átadták Tata új inkubátorházát - íróasztalt, irodát és műhelyt is lehet benne bérelni

Új inkubátorházat adtak át Tatán. Az épületben hat iroda, négy íróasztal és műhely is bérelhető.

Goletz-Deák Viktória

Hat iroda, négy íróasztal és műhely is bérelhető az inkubátorházban

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A Széles csapás úton, a Városgazda szomszédságában kapott helyet Tata új inkubátorháza, ahova már várják a cégek jelentkezését. Az épületben már az íróasztalokat és az irodaszékeket elhelyezték. A klaviatúrák, a laptopok, a számítógépek pedig még becsomagolva várják, hogy valaki kibérelje őket. 

Michl József, Tata polgármestere be is rendezte az egyik íróasztalt, megmutatva, hogy mi mindennel várják azokat a kezdő cégeket, akik csak egy asztalt szeretnének bérelni, ahol dolgozhatnak, fogadhatják partnereiket. 

Tata inkubátorház
Az épületben műhelyeknek is van elég hely
Fotó: G. D. V. / Forrás:  24 Óra

– Az inkubátorházban található egy úgynevezett open-office jellegű co-working irodatér, ami azoknak a kezdő cégeknek nyújt segítséget, akiknek egyelőre még csak egy íróasztalra van szükségük a működéshez. Illetve kialakítottak hat irodát is, amit mindenki a saját kedvére rendezhet be – mutatta a polgármester.

Michl József hozzátette: a hat irodát úgy alakították ki, illetve olyan elektromos hálózatot építettek, ahol akár ipari gépeket is működtethetnek a bérlők. Ezeket az irodákat hosszabb távra szeretnék kiadni, míg a co-working térben lévő íróasztalokat akár pár hónapra is bérelhetik a cégek. Természetesen, akadálymentes mosdó és zuhanyzó is tartozik az épülethez, aminek fűtését modern hőpanelekkel biztosítják.  

Az önkormányzat az inkubátorház szomszédságában található Városgazda Kft-t bízta meg az épület üzemeltetésével. Illetve a projekt kapcsán Tata Város Önkormányzata a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is együttműködési megállapodást kötött. Kőhordó Zoltán, a projekt menedzsere elmondta, hogy a beruházásra 399,46 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a város.

Tata inkubátorház
Az épületben már az íróasztalokat és az irodaszékeket is elhelyezték
Fotó: G. D. V. / Forrás:  24 Óra

– A projektben a fő fejlesztési cél, hogy olyan jelentős fejlődési lehetőségekkel rendelkező, speciális gépgyártás, járműgyártás, élelmiszeripar, illetve zöld gazdaság területén tevékenykedő vállalkozások működhessenek a modern és jól felszerelt inkubátorházban, akik képesek innovációra, foglalkoztatni a lakosokat, illetve a helyi gazdaságot erősíteni és a város ipari potenciálját hosszútávon növelni – összegezte a ház célját a projektmenedzser, hozzátéve, hogy a most átadott inkubátorház vállalkozói inkubátorként fog működni, amely közös szolgáltatásokat és általános üzleti-szakmai segítséget biztosít a kezdő vállalkozások számára.

Műhelyeknek is van benne hely

A több, mint ezer négyzetméter nettó alapterületű épület két fő részre – műhely, valamint iroda- és kiszolgáló egységek – tagolódik. Az épületben összesen 256,2 négyzetméter irodatér található, korszerű bútorzattal ellátva, több egységre osztva.
Kialakítottak itt ezen felül egy 4 férőhelyes, open-office jellegű co-working irodatér, megfelelő bútorzattal, továbbá egy 40,6 négyzetméteres üzleti használatra alkalmas berendezett közös tárgyalótér, amit szintén kibérelhetnek a cégek.
Az épület másik fő eleme egy 615 négyzetméter alapterületű, műhelyfunkcióra, illetve másodlagosan rendezvényekre, termékbemutatókra, kiállításokra alkalmas közösségi tér. Ez akár több részre, műhelyre is felosztható, így azt több cég is tudja használni majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában