Taggyűlés

2023.05.04. 15:23

Átadták a megyei mérnöki kamarai díjakat Esztergomban

Elmúlt évi tevékenysége beszámolója, tisztújítás, alapszabály módosítás és az Év Mérnöke-Díj Mikovinyi Sámuel-díj átadása volt napirenden a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara május 4-ei taggyűlésén. Az eseményt a Szent Adalbert Központ patinás dísztermében tartották.

Pöltl Zoltán

A KEMMK éves taggyűlésén Erős Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a mérnököket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az eseményen részt vett Rátkai Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára, Erős Gábor országgyűlési képviselő, Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke és Alberti Péter, Esztergom alpolgármestere. Erős Gábor köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy a laikus emberek álmait a mérnökök váltják sokszor valóra, a politikusnak pedig ezzel az a feladatuk, hogy biztosítsák a tervezőasztalon kirajzolódott álmok megvalósításához szükséges pénzügyi forrást. 

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy az elmúlt években részletesen ismerte meg körzete településeinek építészeti arculatát, a megyei mérnökök azokban megvalósult terveit, s látta ezeknek a szakembereknek a munkája eredményét, mely a térség szebbé válását hozta és hozza el. A folytatásban szakmai előadás, a megyei mérnök kamara évi tevékenysége beszámolója, tisztújítás, alapszabály módosítás, és az Év Mérnöke-Díj átadása, levezetésként pedig szakmai, történeti séta a Várhegytől a Vízivárosig volt napirenden. 

A szakmai előadás „Az energiaválság hatása a lakásépítésre és lakásfelújításra” címmel „hangzott el, Szádeczky-Kardoss Gábor építészmérnök, épületfenntartási szakmérnöktől. Az Év Mérnöke-Díj Mikovinyi Sámuel-díjat a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara idén Forisek Ilona, Szabó Pál (posztumusz), Lobenvein Zoltán kapta. 

A 2003-ban alapított megyei kamarai elismerést azon mérnökök munkájának elismerésére adják, akik kiemelkedő mérnöki tevékenységükkel, életművükkel, a mérnöktársadalom, a kamara érdekében végzett munkájukkal maradandó értéket teremtettek. A 75. életévet betöltött, kiemelkedő tevékenységet végzett mérnök kamarai tagoknak adandó „Örökös Tag” címet idén Kerekes Mihály Zoltánnak és Varga Ernőnek ítélte oda a KEMMK elnöksége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában