Dandár

2023.05.19. 12:53

A tatai Leopárdok is útra keltek a bakonyi gyakorlatra (fotók)

Harckocsik motorjától volt zajos a tatai vasútállomás péntek délelőtt: a honvédek harckocsikat, vagyis Leopárd 2A4-eseket, páncélozott harci járműveket (BTR), PzH 2000-es önjáró löveget és teherautót rakodtak vagonokra.

G.D.V.

Vagonokra rakták a járműveket a tatai vasútállomáson

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A szerelvény a bakonyi Brave Warrior 2023-as nemzetközi hadgyakorlatra szállította az MH. Klapka György 1. Lövészdandár lánctalpasait. A gyakorlatot vasárnap nyitják meg és a tervek szerint két hétig fog tartani. Azonban az eszközök átcsoportosítása miatt június 10-ig számíthatnak a tataiak rövid ideig tartó ideiglenes útlezárásokra. 

Magyarországon 2015-től már hagyomány az őszi Brawe Warrior (Bátor harcos) hadgyakorlat megrendezése. Az alapvetően magyar és amerikai csapatok közös harcászati gyakorlata, éleslövészete erősíti a NATO erők együttműködését, a tengerentúli egységek integrációját az európai földrajzi környezetre. A Magyar Honvédség idén kilencedik alkalommal szervezi meg a nemzetközi gyakorlatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában