Hangaszál Egyesület

2023.05.28. 14:50

A tatabányai fogyatékossággal élők és betegek életminőségét javítják a fejlesztéssel

A Farkastó utca 69. szám és a Hadsereg utca 87. szám alatti ingatlanokat vásárolják meg, átalakítják át, valamint elektromos meghajtású 9 személyes kisbusz is beszereznek

Kemma.hu

A Hangaszál Egyesület 353,1 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból a fogyatékossággal élők és betegek életminőségének javítását szolgáló projekteket indít. A Farkastó utca 69. szám alatt támogatott lakhatást alakítanak ki a rászorulóknak, míg a Hadsereg utca 87. szám alatt lesz elérhető a nappali ellátás és a támogató szolgáltatás.

Fenti projekt célja a fogyatékossággal élő személyek és betegek életminőségének javítása, jogainak érvényesítése, önálló életvitelük támogatása. Minőségi közösségi alapú új támogatott lakhatási férőhelyek létrehozása, szociális alapszolgáltatások nyújtása, az alapszolgáltatások fejlesztésével az általános hozzáférhetőség javítása. Az érintett személyek és azok közvetlen környezetének életminőségében történő javulás elérése, minőségi élet biztosítása az igénybe vevők, a célcsoporttagok számára, az ehhez szükséges környezeti és szolgáltatási feltétel megteremtésén keresztül.

A projekt 2023. december 31. napján fejeződhet be, és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában